Colau és escollida vicepresidenta de la xarxa mundial de ciutats contra l'emergència climàtica

L'alcaldessa de Barcelona reclama "pressionar" els estats des dels municipis

Colau, en una imatge d'arxiu
Colau, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
21 de juliol del 2021
Actualitzat el 01 de juliol del 2023 a les 16:27h
La xarxa C40 de ciutats d'arreu del món contra l'emergència climàtica ha designat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, com a nova vicepresidenta europea de la comissió directiva, substituint l'alcalde de Londres, Sadiq Khan. Colau compartirà aquesta tasca a Europa amb l’alcalde de Milan, Giuseppe Sala.

Les ciutats membres del C40 representen 700 milions de persones i una quarta part de l’economia mundial. Els principals objectius de la xarxa són limitar l’escalfament global del planeta i construir comunitats saludables, equitatives i amb més resiliència.

L'Ajuntament defensa que la designació és un "nou reconeixement" a la lluita de la ciutat contra l'emergència climàtica, després que el Pla Clima del consistori fos premiat per la xarxa. L’objectiu d’aquest projecte és rebaixar les emissions per ciutadà en un 45% de cara a l’any 2030 i ser neutre en carboni el 2050, seguint també l’estela dels Acords de París.

L'Ajuntament també recorda que ha impulsat el projecte Protegim Escoles i que el Pla de Mobilitat Urbana aposta perquè el 2024 el 81% dels desplaçaments es facin a través de mitjans sostenibles com anar a peu, la bicicleta i el transport públic.

Colau ha sortit al pas de la designació i ha assegurat que treballarà per "aprofundir" en les polítiques de la ciutat reconegudes per Europa. "Hem de fer pressió als estats perquè van tard i no hi ha planeta B", ha dit l'alcaldessa.


 
Arxivat a