La Moncloa replica que no calien hidroavions nord-catalans per controlar el foc a Llançà

El Ministeri de Transició Ecològica assegura que l'espai aeri es va ocupar "al màxim"

Un bomber a l'incendi de l'Alt Empordà
Un bomber a l'incendi de l'Alt Empordà | Bombers
18 de juliol del 2021
Actualitzat a les 20:11h
El govern espanyol ha sortit al pas de la denúncia feta pública aquest diumenge pel director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments de la Generalitat, Joan Delort. El director general ha assegurat que la Moncloa havia impedit la participació d'hidroavions de la Catalunya Nord en les tasques d'extinció de l'incendi a Llançà. Ara, el govern espanyol ha replicat a través d'un comunicat justificant la decisió.

El Ministeri de Transició Ecològica assegura que va enviar onze mitjans aeris a la zona que, sumats als mitjans de la Generalitat, van ocupar l'espai aeri "al màxim". "Per això no es va considerar oportú ni necessari sol·licitar ajuda a la veïna França", defensen.

El ministeri també assegura que va plantejar "reiteradament" la possibilitat que la Generalitat comptés amb el suport de la Unitat Militar d'Emergències, per evitar afectacions sobre la població.

Al comunicat, el govern espanyol informa de la tipologia i origen dels 11 mitjans aeris que van intervenir en les tasques de control i extinció. Concretament dos avions amfibis de gran capacitat traslladats des de Torrejón de Ardoz i Pollensa, dos més de capacitat mitjana que van sortir de Reus i dos avions de càrrega en terra procedents d'Empúriabrava, a més d'un helicòpter Kamov que va arribar des d'Osca.

Ahir, mentre continuaven les tasques de control de l'incendi, van arribar un nou avió amfibi de gran capacitat de Salamanca, un nou helicòpter Kamov de Guadalajara i dos avions amfibis de capacitat mitjana més des de València.