Barcelona permetrà que les discoteques obrin com a bars

La mesura s'allargarà mentre duri el tancament del sector "sense que en cap cas pugui superar" el termini d'un any

Una discoteca, en una imateg d'arxiu
Una discoteca, en una imateg d'arxiu | Unsplash
16 de juliol del 2021
Actualitzat a les 12:07h
Barcelona segueix el camí de Lleida, Sitges, Castelldefels, Terrassa o Mataró i també permetrà que els locals d'oci nocturn obrin temporalment com a bars. L'alcaldessa, Ada Colau, va signar aquest dijous el ban que simplifica l'habilitació per desenvolupar amb caràcter temporal l'activitat de bar en discoteques, sales de ball, de festes, bars musicals o karaokes. La mesura s'allargarà mentre duri el tancament del sector "sense que en cap cas pugui superar" el termini d'un any.

La patronal Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (Fecalon) ha sortit al pas de la mesura per agrair la decisió al govern municipal. "S'havia sol·licitat reiteradament des de fa un any al consistori", diuen. 

En un comunicat, Fecalon valora que aquesta resolució és un "reconeixement a la funció social que desenvolupa aquest sector empresarial, tan necessitat per la tornada a la normalitat" i la solució dels "problemes de convivència amb els veïns pels botellots i concentracions il·legals".

Per canviar temporalment els seus usos, serà necessari que els locals presentin una instància a l'Ajuntament. Hauran d'adjuntar un plànol amb la disposició de taules i cadires, a més de garantir les distàncies corresponents. Si la petició s'adequa als requisits, en aquestes sales no es podrà ballar i la musica ambiental no podrà superar determinats nivells. 

La mesura impulsada per l'Ajuntament no suposarà el pagament de cap taxa amb motiu de l'habilitació especial.

Arxivat a