Pacients i sanitaris de l'Hospital del Mar denuncien manca de personal

Els afectats demanen fer marxa enrere en el tancament de llits previst per a l'estiu

Protesta a l'Hospital del Mar
Protesta a l'Hospital del Mar | ACN
A.M.
14 de juliol del 2021
Actualitzat a les 19:27h
Sanitaris i pacients de l'Hospital del Mar de Barcelona han protestat aquest dimecres davant del centre sanitari per denunciar el tancament de 150 llits previst per a l'estiu i la manca de personal que pateix el centre. Xavier Tarragón, membre del Comitè d'Empresa de l'Hospital del Mar, ha explicat que la situació que viu el centre és "un reflex del que pateix tota la sanitat a Catalunya".

Tarragón ha denunciat que l'atenció primària està "molt tensada", alertant que aquest any la situació s'agreujarà per la Covid i l'esgotament dels treballadors. "S'han de posar diners sobre la taula i no només paraules boniques i aplaudiments, que considerem hipòcrites", ha defensat.

La protesta d'avui ha estat convocada pel col·lectiu Acampada Mar, que denuncia que la manca de recursos suposa un augment en els temps d'espera per accedir a especialistes, proves diagnòstiques i intervencions quirúrgiques.

La plataforma també denuncia que la manca de sanitaris l'han de suplir els treballadors fent una quantitat "ingent" d'hores extres. "Calculem que durant els cinc primers mesos de l'any les treballadores es van veure obligades a fer unes 18.000 hores extres, una barbaritat que ha sigut necessària per mantenir l'activitat", ha explicat Tarragón.

L'hospital ha sortit al pas de la protesta i defensa que s'han habilitat prop d'un centenar de llits per atendre pacients Covid-19. Des del centre hospitalari també asseguren que "tota la capacitat d'hospitalització del centre està en servei o està preparada per poder acollir malalts". Al seu torn, les mateixes fonts hospitalàries indiquen que l'Hospital de l'Esperança i del Centre Fòrum, centres de suport a l'Hospital del Mar, també estan preparats per oferir suport d'hospitalització en cas que fos necessari.

"Tot plegat obliga realitzar un esforç de reorganització del personal", assenyalen des de l'Hospital del Mar. En especial, afegeixen, en relació al personal d'infermeria i amb afectació a les cirurgies i a l'àrea ambulatòria. Amb tot, matisen que es mantenen les cirurgies urgents i les oncològiques.
Arxivat a