L'acord entre Messi i el Barça, a tocar

El capità allargaria la seva trajectòria al club per cinc temporades més, arribant fins a l'any 2026

Leo Messi i Joan Laporta.
Leo Messi i Joan Laporta. | FC Barcelona
14 de juliol del 2021
Actualitzat a les 17:22h

L'era de Leo Messi al Barça sembla que no arriba, encara, al seu final. L'argentí i el club, segons l'Esportiu, han arribat a un principi d'acord per cinc temporades, i per tant, el nou contracte, expiraria el 2026. Tot i això, Messi podria no completar les cinc temporades com a jugador i podria exercir d'ambaixador culer als Estats Units.

Segons diferents informacions, l'astre acceptaria una rebaixa del seu salari del 50% i tindria una clàusula que podria arribar fins als 600 milions d'euros. L'aspecte econòmic havia estat un dels grans inconvenients per la negociació, ja que la situació del club és complicada i la Lliga havia posat impediments per inscriure tant a Messi com a les noves incorporacions.

L'argentí tancaria així un període de dues setmanes sense pertànyer al club -el contracte vigent expirava l'1 de juliol- i un any caòtic des que va enviar un burofax al Barça per comunicar formalment la seva intenció de marxar immediatament. Les desavinences amb el president Josep Maria Bartomeu van portar el capità al límit, tot i que finalment va ser retingut contra la seva voluntat.

L'aparició de jugadors prometedors durant l'última temporada, com Pedri, Araujo o Ansu Fati, i el retorn de Joan Laporta a la presidència de l'entitat, han estat els motius que han fet canviar d'opinió Messi. El president es presentava a les eleccions com l'últim recurs per renovar l'argentí i sembla que ho aconseguirà.

D'aquesta manera, Messi -que fa unes setmanes va complir 34 anys- arribarà a les 19 temporades jugant al Camp Nou. En aquest temps, no ha parat de trencar registres i ha liderat l'equip per aconseguir 10 Lligues, 4 Champions, 7 Copes del Rei, 3 Mundials de Clubs, 3 Supercopes d'Europa i 8 Supercopes d'Espanya, a banda de 6 Pilotes d'Or. Recentment ha aconseguit la Copa Amèrica amb l'Argentina.