El Govern es reuneix d'urgència per estudiar el toc de queda

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, farà una declaració institucional a les 19.30 per comunicar la decisió de l'executiu

Sabadell durant el toc de queda
Sabadell durant el toc de queda | Juanma Peláez
14 de juliol del 2021
Actualitzat a les 16:49h
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, encapçalarà aquest dimecres a les cinc de la tarda una reunió extraordinària de la comissió delegada de la Covid-19. La trobada és prèvia a una reunió del Procicat, i es preveu que s'estudiï l'informe dels serveis jurídics de la Generalitat que avala demanar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) un toc de queda per municipis. Aragonès farà una declaració institucional a les 19.30.

La trobada es farà poques hores després de l'aval del TSJC a la limitació de reunions de 10 persones i el tancament d'activitats a les 00.30 hores, mesures anunciades aquest dilluns, però que encara no han entrat en vigor, perquè no s'han publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

A la trobada de les 17 hores hi participaran, a més d'Aragonès, el vicepresident Jordi Puigneró, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, a més de la portaveu del Govern, Patrícia Plaja. El president també es reuneix a les 16 hores amb l'Associació Catalana de Municipis (ACM).

El document dels serveis jurídics del Govern que avala el toc de queda, però, concreta com a "condició" que aquest confinament nocturn s'hauria d'aplicar de manera heterogènia, en funció de les dades epidemiològiques de cada municipi. L'opció de decretar la mesura a tot el país no es contempla perquè no hi ha estat d'alarma. A més, en cas d'acabar aprovant la mesura, necessitaria l'aval del TSJC.

Aquest mateix dimecres, el tinent d'alcaldia de Barcelona, Albert Batlle, ha donat per fet que és "qüestió d'hores" que el Govern acabi decretant el toc de queda en horari nocturn. Batlle ho ha dit després de reunir-se aquest mateix dimarts amb els consellers Argimon, Vilagrà i Elena.