CCOO i UGT reclamen a Barcelona un augment del salari mínim i la derogació de la reforma laboral

Fins a 200 persones convocades pels sindicats participen en una manifestació davant la delegació del govern espanyol a Catalunya

Concentració davant la delegació del govern espanyol
Concentració davant la delegació del govern espanyol | ACN
A.M.
14 de juliol del 2021
Actualitzat a les 14:12h
Fins a 200 persones s'han aplegat aquest dimecres al migdia davant de la delegació del govern espanyol convocades per CCOO i la UGT. Els dos sindicats han reclamat a l'executiu de Pedro Sánchez un increment del salari mínim interprofessional (SMI) i la derogació de la reforma laboral.

Els sindicats han exigit a la Moncloa la convocatòria d'una mesa de diàleg social per abordar aquests dos elements "fonamentals". "Que no es pensi que amb l'acord parcial sobre pensions guanya temps indefinit pels altres temes sobre la taula", ha avisat el secretari general de la UGT, Camil Ros.

El secretari general de CCOO, Javier Pacheco, ha insistit que l'executiu espanyol "no pot congelar de manera efectiva la pujada del salari mínim", recordant que fins i tot la comissió d'experts va recomanar que s'incrementessin els sous més baixos, que ara mateix són de 950 euros.

Els sindicats han qualificat les propostes de modificacions "imprescindibles" ara que la pandèmia sanitària ha tornat a agreujar-se. CCOO i la UGT també han dirigit demandes a la Generalitat. Concretament han reclamat al Govern que després d'un mes de "nomenaments" arribin les "concrecions". Per exemple, amb una millor gestió de la renda garantida de ciutadania o un increment l'índex de renda de suficiència de Catalunya, que fa onze anys que està congelat.
Arxivat a