Quatre incendis forestals marquen l'inici de la temporada d'estiu

El més virulent afecta Castellví i Martorell i ha obligat a desallotjar un complex esportiu

Incendi a Castellví
Incendi a Castellví | Ajuntament de Martorell
13 de juliol del 2021
Actualitzat a les 21:54h
Tot i que les temperatures d'aquest dimarts no han estat les més elevades de l'estiu, els Agents Rurals han activat el pla Alfa per risc alt d'incendis a gairebé tot Catalunya. Les previsions, malauradament, s'han complert: fins ara ja s'han declarat quatre incendis.

A un quart de cinc de la tarda s'ha avisat d'una enorme columna de fum visible des de diversos punts del Vallès que amaga un virulent incendi de vegetació a Castellví de Rosanes (Baix Llobregat), just darrere de Martorell. Hi treballen 64 dotacions terrestres i tretze mitjans aeris.

L'incendi avança entre el Congost i la Muntanyeta de Martorell i està descontrolat. Els Bombers han desallotjat el Complex Esportiu La Vila i han demanat als veïns i veïnes dels barris de Can Sunyer i Valldaina de Martorell que es confinin dins de casa, ja que hi ha molta fum. S'ha hagut de desallotjar un centenar de veïns i una vintena d'avis d'una residència.

Un altre foc aparatós ha cremat set hectàrees entre Lloret de Mar i Tossa, majoritàriament de vegetació forestal, tot i que també ha afectat una la planta superior d'una casa. S'ha confinat una trentena de persones als habitatges, donada la proximitat del foc, però no ha estat necessari desallotjar els veïns. En aquest cas, les flames s'han iniciat en un vehicle a la vora de la carretera i s'han estès finalment a la zona boscosa.

També a Riner, al Solsonès, els Bombers estan treballant en un incendi que ha cremat al voltant de 7,5 hectàrees de conreus i de vegetació. Ja està controlat, però un total de 13 dotacions terrestres continuen remullant el perímetre afectat per les flames. Segons informen els Agents Rurals, l'incendi va ser causat per l'impacte d'un llamp a un arbre i es tracta del tercer incendi produït per llamps en aquesta zona des de la tempesta del dia 11 de juliol.

Els Bombers han treballat en un altre incendi forestal a Tiana (Maresme), al camí de can Garra. L'avís d'aquest foc ha arribat a les 11.40 hores. S'han activat sis dotacions terrestres i un helicòpter de comandament. El foc està envoltat pels bombers des de les 12.22 hores i s'està remullant la zona amb quatre dotacions terrestres.