Fins a 20 veïns desallotjats per l'enderroc de tres edificis al Carmel

L'Ajuntament ha ofert als afectats un allotjament temporal

El passatge Sigüenza, al Carmel
El passatge Sigüenza, al Carmel | Ajuntament de Barcelona
Andreu Merino
13 de juliol del 2021
Actualitzat a les 11:27h
L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat que enderrocarà de manera urgent tres edificis del passatge Sigüenza al barri del Carmel. Es tracta de les finques ubicades als números 93, 95 i 97. L'enderrocament s'havia de fer al juny però segons l'Ajuntament les obres es van aturar per evitar posar en risc edficis adjacents.

Des d'aleshores, l'estat dels immobles s'ha deteriorat i per això els tècnics municipals han aconsellar enderrocar-los de manera urgent. A més, els veïns de tres finques més van ser desallotjats aquest dilluns a la tarda, per prevenir un possible risc d'esfondrament a causa de l'enderrocament dels altres blocs.

Es tracta d'una vintena de veïns que viuen als números 91 i 101 del passatge Sigüenza i al número 91 del carrer Sigüenza. L'Ajuntament ha informat que s'ha ofert un allotjament temporal als veïns afectats.

L'origen decas es remunta al passat 29 d'agost, quan l'Ajuntament va desallotjar el número 95 del passatge a causa del seu mal estat. El consistori recorda que el Pla General Metropolità del Carmel determina que part dels edificis del passatge Sigüenza s’han d’expropiar per construir-hi nous edificis d’habitatge protegit destinats al reallotjament de les persones afectades per actuacions urbanístiques d’iniciativa pública.

El portaveu del grup d'ERC a l'Ajuntament, Jordi Coronas, ha sortit al pas de les darreres actuacions municipals criticant el paper del govern municipal. "El que havia de ser una actuació prioritària portava 11 anys al calaix", diu. Els republicans també demanen a l'Ajuntament que l'acompanyament a les persones afectades vagi més enllà de l'àmbit administratiu.
 
Arxivat a