El Govern es reuneix d'urgència per decidir noves mesures davant l'augment de contagis

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i de Salut, Josep Maria Argimon, compareixen juntament amb la portaveu Patrícia Plaja aquest dilluns a la tarda

Pere Aragonès i Josep Maria Argimon a l'Hospital de Bellvitge
Pere Aragonès i Josep Maria Argimon a l'Hospital de Bellvitge | ACN
12 de juliol del 2021
Actualitzat a les 18:06h
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, encapçalarà aquesta tarda una reunió extraordinària de la comissió delegada en matèria de la Covid-19. A la trobada, que es farà de manera presencial al Palau de la Generalitat a partir de les 16.30 hores també hi participaran els consellers d'Interior, Joan Ignasi Elena, i de Salut, Josep Maria Argimon.

Un cop finalitzada la trobada, en un horari previst cap a les 17.45 hores, els consellers Elena i Argimon i la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, detallaran les noves mesures acordades per frenar l'expansió de la pandèmia.

Aquest dilluns al migdia ha transcendit que la conselleria liderada per Argimon s'havia reunit amb els municipis per establir quines serien aquestes mesures. Per altra banda, segons ha pogut saber NacióDigital, l'Associació Catalana de Municipis (ACM) s'havia reunit el passat divendres amb l'executiu per analitzar la situació de la pandèmia.

Sobre la trobada d'avui, fonts de l'Ajuntament de Barcelona han explicat a aquest diari que "la majoria" de municipis presents han expressat "preocupació per la poca concreció" de les mesures que s'anunciaran per contenir l'augment de contagis. Les mateixes fonts apunten que els municipis han demanat que no se'ls traslladi la responsabilitat i que el Govern tingui una postura "clarificadora" i estableixi mesures "clares i coherents".

Les noves mesures se sumarien al tancament de les discoteques i espais d'oci nocturn en espais tancats. Per altra banda, l'executiu també va fixar que la participació en esdeveniments de més de 500 persones on s'estigui dret requereix, de manera obligatòria, un test d'antígens o una PCR negativa, o estar vacunat amb pauta completa. Queden exempts d'aquesta mesura els congressos.