Arrimadas assegura que Cs és aire fresc enmig de «la pesta del nacionalisme»

La líder del partit assenyala Iceta després de la remodelació de Sánchez i l'acusa de "no tenir principis o ser un separatista camuflat"

Inés Arrimadas aquest dissabte
Inés Arrimadas aquest dissabte | ACN
10 de juliol del 2021
Actualitzat a la 13:30h
La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha assegurat que el seu partit "va suposar aire fresc enmig de la pesta del nacionalisme". Arrimadas ha intervingut en l'acte de celebració dels quinze anys d'existència del partit, que ha tingut lloc aquest dissabte a l'auditori del MACBA, just quan la formació unionista travessa el seu pitjor moment. 

Sobre la remodelació del govern espanyol, ha afirmat que "el que hauria de canviar és el president". Arrimadas s'ha referit a la figura de Miquel Iceta -nou portaveu de l'executiu de Pedro Sánchez- dient que "és el primer que va parlar d'indults, és el primer a qui se li escapa la veritat". Arrimadas ha assenyalat que el socialista català defensa "recuperar els aspectes de l'Estatut rebutjats pel TC i això significaria que els colpistes podrien controlar els jutges quan tornin a fer un cop d'estat". Ha assegurat que Iceta "o no té principis o és un separatista camuflat".

Arrimadas ha afirmat que Ciutadans "ha trencat l'espiral del silenci" dels qui se sentien exclosos de la societat catalana. Ha tret pit de les "conquestes" del partit, com "normalitzar l'ús del castellà al Parlament o fer fora el PSOE de la Junta d'Andalusia", i alhora "ha consolidat un espai liberal a Espanya, partidari de rebaixar impostos i defensar els drets del col·lectiu LGTBI". Ha posat en el mateix pla "la defensa dels drets LGTBI i el rebuig als indults". 

Inés Arrimadas ha tingut un record per al seu antecessor, Albert Rivera, per qui ha demanat un aplaudiment, ha fet, com la resta dels qui han intervingut, una crida a elevar l'autoestima dels afiliats i els quadres de la formació. "Hem aconseguit crear un espai de llibertat a Catalunya", ha dit. Ha acusat el nacionalisme de "no estar sol, sinó que té l'ajuda del bipartidisme".

La dirigent unionista ha atacat el president espanyol: "El pitjor que ha fet Pedro Sánchez és haver donat la raó a l'independentisme" i ha escomès contra la taula de diàleg, que ha titllat de "taula de la infàmia". "Qui representa els catalans constitucionalistes en aquesta taula?", s'ha preguntat. 

"Va, nois, endavant!", ha exclamat Arrimadas, que ha demanat als seus que no baixin les banderes. "Defensem els mateixos valors que en el 2006, però tenim molta més força, més experiència i més aliats", ha afirmat la presidenta d'un Ciutadans que és conscient d'estar en les hores més baixes.