L'Ajuntament de Barcelona compra l'emblemàtic El Molino per 6,2 milions d'euros

Es preveu que l'edifici torni a obrir les portes el 2022

L'edifici d'El Molino, situat al Paral·lel de Barcelona
L'edifici d'El Molino, situat al Paral·lel de Barcelona | Helena Margarit
Victor Rodrigo
09 de juliol del 2021
Actualitzat a les 15:07h
L'Ajuntament de Barcelona comprarà l'emblemàtic edifici El Molino per integrar-lo a la xarxa d'equipaments culturals de la capital catalana. El cost serà de 6,2 milions d'euros i es convertirà en un pilar més del pla del consistori per reimpulsar el Paral·lel, que combinarà la gestió pública i privada.

El Molino està tancat des de fa dos anys i el consistori preveu que pugui reobrir portes el 2022. En els pròxims mesos es farà un concurs públic per escollir la seva direcció, que no s'especialitzarà en una única disciplina cultural.
 
El Molino formarà part dels nous equipaments de l'artèria cultural de la zona del Paral·lel. En aquest pla hi integren edificis com la futura Casa de la Música de Barcelona -l’actual Sala Barts-, que vol conjugar l’exhibició amb l’articulació sectorial i potenciarà nous vincles entre cultura, educació i experimentació.

El completaran projectes com l’Arnau Itinerant, que desenvolupa un pla cultural comunitari entre els tres barris a tocar del Paral·lel, o el paper de grans equipaments privats com el Condal, el nou Teatre Apolo o el Victòria.

La nova etapa del Molino serà un pas més en la creació d’equipaments híbrids i transdisciplinaris que haurà d'incorporar les arrels de les arts escèniques populars i transgressores a partir de nous elements de la cultura contemporània de la ciutat.
Arxivat a