El TSJC arxiva la causa contra Laia Estrada per desordres públics i desobediència

La diputada de la CUP estava sent investigada per les protestes contra el consell de ministres del 21 de desembre de 2018 a Tarragona

Laia Estrada.
Laia Estrada. | Adrià Costa
09 de juliol del 2021
Actualitzat a les 14:24h
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ha decidit aquest divendres arxivar la causa contra la diputada de la CUP, Laia Estrada, per uns presumptes delictes de desordres públics i desobediència. Així ho ha acordat el tribunal, que també s'ha declarat competent per decidir sobre el cas. Estrada tenia aquesta investigació oberta en el marc de les protestes contra el consell de ministres del govern espanyol del 21 de desembre de 2018.

Estrada se n'ha assabentat de la decisió per la premsa, segons ha explicat a través de Twitter, ja que el seu advocat encara no ha pogut veure l'auto. La diputada anticapitalista celebra que s'arxivi el cas, però recorda que "mai s'hauria d'haver començat". "No té cap fonament, que és el mateix que li passa a milers de represaliades", ha explicat finalitzant el missatge demanant l'amnistia. En el moment en què li van transmetre que podien detenir-la, Estrada va advertir que no participaria en el "relat fantasiós dels Mossos", que l'única cosa que feia era "distorsionar la realitat". La diputada de la CUP es reiterava en la seva innocència: "L'única cosa que vam fer va ser apartar una tanca per unir-nos a la manifestació", explicava.

L'origen de la investigació és al jutjat d'instrucció número 16 de Tarragona, però el fet que Estrada fos elegida com a diputada al Parlament en les eleccions del 14-F, va obligar a fer que la investigació canviés de tribunal. L'ordre de detenció per prestar declaració es va produir enmig d'un ple de la cambra catalana.