El Prat critica que Aena no presenti un informe «seriós» per justificar l'ampliació de l'aeroport

L'Ajuntament considera insuficient el termini marcat per prendre una decisió sobre el projecte

Avions aturats a l'aeroport del Prat
Avions aturats a l'aeroport del Prat | ACN
Andreu Merino
08 de juliol del 2021
Actualitzat a les 18:23h
L'Ajuntament del Prat manté la seva oposició a l'ampliació de l'aeroport del Prat, després de la primera reunió de la taula tècnica entre administracions celebrada aquest dijous. Una taula acordada el passat 14 de juny a la trobada dels diferents agents implicats celebrada al Palau de la Generalitat que havia de servir per estudiar amb deteniment les propostes del gestor aeroportuari per ampliar la tercera pista i les possibles alternatives.

El consistori, però, assegura que Aena continua sense presentar un estudi tècnic "seriós" que justifiqui l'ampliació. Segons fons del consistori, Aena només ha presentat el conegut estudi encarregat a la UB sobre l'impacte econòmic i una versió "millorada" de les presentacions mostrades en anteriors trobades que no resolen cap dels problemes que planteja el projecte.

A la reunió de la taula hi han assistit representants de la Generalitat, d'Aena i dels ajuntaments del Prat, Barcelona, Viladecans, Gavà, Castelldefels i Sant Boi de Llobregat. Tot i que inicialment estava previst, els representants dels ajuntaments de Girona, Vilobí, Reus i Tarragona no hi han anat.

Aena manté l'objectiu de comptar amb el vistiplau de les administracions abans del 30 de setembre, quan està previst que el Consell de Ministres aprovi el pla quinquennal d'inversions als aeroports estatals. El Prat considera que el termini és insuficient per prendre una decisió i denuncia que Aena "persisteix en la seva voluntat d’imposar per la via ràpida a aquestes institucions democràtiques un projecte que li interessa als seus inversors privats, però que danyaria greument el país".

Després de la reunió institucional del 14 de juny l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, va acusar Aena de "xantatge". "Ens diuen que hem de dir que sí a la destrucció de la Ricarda i que no plantegen alternativa. Ens donen un mes de marge i diuen que si no, s'emportaran la inversió a Madrid", va assegurar aleshores.
Arxivat a