El TSJC avala el projecte de l'Espai Barça

L'alt tribunal desestima el recurs presentat per la FAVB i la CUP

Recreació del futur Espai Barça
Recreació del futur Espai Barça | Ajuntament de Barcelona
Andreu Merino
07 de juliol del 2021
Actualitzat a les 16:28h
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat els recursos contra el projecte urbanístic de l'Espai Barça presentats el 2018 per la CUP i la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) el 2018.

Tant la CUP com la federació fonamentaven els seus recursos amb l'argument que l'Espai Barça va contra els interessos de la ciutat i afavoreix el Futbol Club Barcelona. Els dos recursos assenyalaven que el projecte permet un augment de l'edificació i la transformació d'espais teòricament verds i d'equipaments esportius en espais pel club.

Amb la seva decisió, el tribunal avala la modificació del Pla General Metropolità aprovada el maig del 2018 per l'Ajuntament i la Generalitat. La CUP i la FAVB insistien que la modificació urbanística no respecta l'article 98.1 de la llei catalana d'urbanisme, que obliga a compensar amb zones verdes la requalificació urbanística d'equipaments esportius. El projecte ho preveu, però la CUP i la FAVB ho veuen insuficient i a més denuncien que el procés participatiu amb el veïnat per dissenyar l'Espai Barça va ser merament simbòlic.

La modificació del Pla General Metropolità (PGM) va ser impulsada el passat mandat pel govern d'Ada Colau i va ser aprovada a l'Ajuntament amb els vots de tots els grups menys la CUP, ara sense representació. La Generalitat va ratificar-la, permetent al Barça construir un edifici d'oficines i un hotel. També es generaran més zones verdes i es faran més carrils bici

El projecte afecta una superfície de més de 100.000 metes quadrats i preveu la remodelació del Camp Nou -eliminant les barreres que el separen del barri- i l'enderroc del Palau Blaugrana i la Pista de Gel.

La sentència obliga la CUP i la FAVB a pagar les costes processals, tot i que tenen l'opció de recórrer la decisió del TSJC al Tribunal Suprem. La CUP ha criticat la decisió de l'alt tribunal. "La sentència avala els greuges soferts durant set anys a l’ombra d’acords tancats als despatxos de la Generalitat i l’Ajuntament", diuen els cupaires. "L’Espai Barça segueix sent un projecte especulatiu que dona l’esquena als barris de les Corts", apunten.
Arxivat a