Més de 300 organitzacions visibilitzen l'oposició a l'ampliació de l'aeroport

Les entitats qualifiquen la proposta d'Aena d'"especulativa"

Control de seguretat a l'aeroport del Prat
Control de seguretat a l'aeroport del Prat | ACN
Andreu Merino
07 de juliol del 2021
Actualitzat a les 16:13h
Més de 300 organitzacions de l'àmbit social, econòmic, veïnal, ecologista, de la pagesia i acadèmic han unit la seva veu aquest dimecres contra l'ampliació de l'aeroport del Prat. Ha estat en un acte celebrat al Museu de Ciències Naturals de Barcelona, que ha servit de resposta a l'organitzat a finals de maig per patronals i representants del sector empresarial a favor del projecte d'Aena.

Un projecte que les entitats han qualificat avui d'"especulatiu". Consideren que afavoriria constructores, bancs i accionistes d'Aena, però asseguren que perjudicaria l'interès general. A més, les organitzacions consideren "injustificable i inviable" plantejar inversions en aquest sector en un context de crisi climàtica i social.

Les entitats que han manifestat aquest dimecres el rebuig al projecte també acusen Aena d'actuar amb opacitat i "amb total absència de justificació tècnica, social, ambiental, econòmica i financera". Els impulsors de l'acte reclamen a la Generalitat i els ajuntaments implicats que s'oposin a qualsevol ampliació d'infraestructures i lamenten les propostes per impulsar el creixement de l'aviació amb la connexió del Prat amb Girona i Reus a través de l'alta velocitat.

Les entitats recorden que el 60% del territori del Delta del Llobregat ja s'ha perdut i reiteren que l'ampliació de l'aeroport seria "un nou atemptat" contra els seus valors naturals i agraris i el sistema d'aqüífers. Així mateix, denuncien que fa més de 20 anys que s'incompleixen els acords que es van realitzar amb l'ampliació de la T1 del Prat.

També assenyalen que ampliar les infraestructures aeroportuàries també compromet els objectius climàtics de la Generalitat i citen un informe recent de l'Agència de Desenvolupament Urbà, Barcelona Regional, que estima que l'ampliació de l'aeroport del Prat incrementarà, com a mínim, un 33% les emissions de diòxid de carboni.
 
Arxivat a