Avís d'Argimon: ​«Si no invertim més en salut, el sistema petarà»

El conseller defensa l'obligatorietat de la mascareta a l'exterior per recordar que "encara estem en pandèmia"

Argimon, en una imatge d'arxiu
Argimon, en una imatge d'arxiu | Josep M Montaner
07 de juliol del 2021
Actualitzat a les 10:54h
Josep Maria Argimon, conseller de Salut, ha reivindicat el sistema sanitari català en una entrevista als Matins de TV3: "Portem molts anys dient-nos que tenim un sistema sanitari excel·lent, i ho és", ha afirmat. "Però portem molts anys dient-ho i sense invertir en salut. Aquí ens hi haurem de posar clarament, si és la nostra prioritat. Això vol dir invertir molt en salut els pròxims anys, i si no ho fem el sistema petarà", ha alertat.

El conseller ha anunciat que s'habilitaran alguns hospitals per fer tests de Covid davant la saturació dels centres d'atenció primària. "Tenim les mans que tenim, no podem contractar més personal perquè no n'hi ha", ha insistit. A més, ha alertat que amb el 70% de la població vacunada es farà "curt" perquè arribaran noves variants i, per tant, caldrà una vacunació "global". 

Pel que fa a les últimes restriccions per a l'oci nocturn, Argimon ha admès que "algunes imatges d'aquest cap de setmana no m'han agradat gens", en referència a la gent que ballava sense mascareta. Amb tot, assegura que la culpa del repunt de casos és de "l'oci" en general, no només el nocturn, si bé recorda que hi ha hagut "25 brots en pocs dies" en discoteques.

Sobre la mascareta a l'aire lliure, Argimon s'ha mostrat favorable a tornar-la a imposar a l'exterior perquè "hi ha molta gent que no la porta en aglomeracions on l'hauria de portar". El conseller creu que "ens interessaria recuperar-ho perquè llavors tots tenim al cap que encara estem en pandèmia, la mascareta és una senyal".