La variant Delta i el final de curs, el còctel que dispara la Covid

L'augment de contagis entre els joves posa en quarantena l'oci nocturn i fa obligatoris els antígens als concerts multitudinaris

Joves celebrant la revetlla de Sant Joan.
Joves celebrant la revetlla de Sant Joan. | ACN
06 de juliol del 2021
Actualitzat a les 16:56h
L'escalada de contagis de Covid-19 entre els joves ha convençut el Govern per fer marxa enrere en l'obertura de l'oci nocturn, tal com ha avançat aquest dimarts al matí la portaveu, Patrícia Plaja, i ha aprovat aquesta tarda el Procicat.

"La incidència és alta i ve relacionada amb les festes de final de curs i les activitats de més interacció social de gent jove", ha explicat a la sortida de l'òrgan d'emergències, el subdirector de l'Agència de Salut Pública, Xavier Llebaria, que també ha atribuït l'augment de casos del coronavirus a la prevalença de la variant Delta

El perfil dels hospitalitzats va baixant d'edat per l'efecte de la vacunació, ha explicat, amb un "petit degoteig" dels ingressos a les UCI i la pressió assistencial centrada a hores d'ara en els centres d'atenció primària. 

Per la seva banda, la subdirectora general de Coordinació i Gestió d'Emergències de Protecció Civil, Imma Solé, ha recomanat l'ús de la mascareta en espais oberts, com ja havia fet aquest matí Plaja. "Quan no es pugui controlar la distància de metre i mig, la recomanació és seguir-la utilitzant", ha afirmat.  

Discoteques, sales de ball, karaokes i bars musicals hauran de tancar els interiors almenys durant quinze dies. Només podran mantenir-se en funcionament els locals a l'aire lliure i les discoteques que tinguin una terrassa podran obrir aquesta zona. Això sí, l'horari de tancament es retalla mitja hora i a les tres els locals d'oci nocturn hauran d'estar tancats. 

Els concerts i els festivals de música amb més de 500 persones en què es pugui estar dempeus i ballar es podran continuar celebrant, però testant amb antígens tots els assistents almenys 12 hores abans. Perquè la Generalitat els autoritzi, els organitzadors hauran de presentar un pla de seguretat que inclogui aquestes mesures preventives. No caldrà testar qui vagi a concerts amb els assistents asseguts amb un seient preassignat. Les mesures entraran en vigor divendres i tindran una durada de catorze dies.