El Govern reclamarà a l'Estat que la mascareta torni a ser obligatòria a l'exterior

L'executiu es mostra preocupat per l'evolució de la pandèmia i demana un "canvi de xip" a la ciutadania davant l'augment exponencial de contagis

Gent amb mascareta i sense , al centre de Barcelona.
Gent amb mascareta i sense , al centre de Barcelona. | Adrià Costa
06 de juliol del 2021
Actualitzat a les 14:25h
"No prevèiem un estiu tan complicat", ha assegurat aquest dimarts la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior al consell executiu. Es referia a l'augment exponencial dels contagis, que ja comença a notar-se als hospitals. És per això que Plaja ha reclamat un "canvi de xip" a la ciutadania i que es torni a portar mascareta en totes les circumstàncies, tant a l'interior com a l'exterior. Des del 26 de juny ja no és obligatori dur-la a l'exterior, tal com va establir el govern espanyol, però la Generalitat -que no té competències per revertir la decisió- insisteix en la necessitat de portar-la. Fins al punt que demanarà a l'Estat que torni a ser obligatòria a l'aire lliure.

La Generalitat, davant l'augment de la incidència del coronavirus registrada els últims dies, sobretot entre la població més jove, també ha decidit tancar l'oci nocturn. El Govern, en aquest sentit, aposta de nou per clausurar tots els locals d'oci nocturn que no siguin en espai obert, una mesura que afecta de manera clara les discoteques. La participació en esdeveniments de més de 500 persones requerirà, de manera obligatòria, un test d'antígens o una PCR negativa, o estar vacunat amb pauta completa. El tancament durarà quinze dies i es posarà en marxa des d'aquest mateix divendres.

Aquest ha estat el resultat de la reunió d'urgència que ha convocat Salut amb la patronal del sector aquest migdia. La patronal estava convençuda que la reunió era per implementar els tests d'antígens per accedir a les discoteques, com ja fa dies que reclamen, però amb aquesta última hora el sector denuncia "l'estocada final" dels establiments i ho descriu com "una sentència de mort".