Barcelona Activa prescindirà de 158 treballadors

L'agència reduirà projectes impulsats pel SOC davant la "impossibilitat de contractar" personal

Seu de Barcelona Activa
Seu de Barcelona Activa | Barcelona Activa
A.M.
05 de juliol del 2021
Actualitzat a les 20:58h
La direcció de Barcelona Activa ha comunicat que prescindirà de 158 treballadors de l'àrea d'ocupació, 56 dels quals estan empleats a través de la borsa de treball, segons el Sindicat de Professionals de l’Ocupació a Catalunya (SPOC) i el Col·lectiu Ronda. L'agència municipal reduirà el nombre i la dimensió dels projectes impulsats pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) davant "la impossibilitat de contractar les persones que haurien de treballar en els programes que se'ns adjudiquessin". 
 
Barcelona Activa atribuexi la situació a l fet de no poder contractar "ni a través de contractes d'obra i servei, a causa de sentències recents, ni a través de contractació indefinida, tal com estableix la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat".
 
La direcció de l'agència pública de foment econòmic i de l'ocupació va anunciar la decisió a la seva plantilla en un correu electrònic el passat dia 29 de juny. En aquesta comunicació, Barcelona Activa assegurava que estava duent accions per posar-hi solució, i que estaven treballant en un nou marc de gestió amb el SOC, amb un conveni plurianual.

Mentrestant, l'empresa haurà d'ajustar els imports de les convocatòries a les quals opten "sense recórrer a noves contractacions" amb la conseqüència que "l'oferta d'ocupació disminuirà, doncs, de manera apreciable durant els propers mesos".

El Sindicat de Professionals de l'Ocupació a Catalunya (SPOC) estudia les possibles accions legals a emprendre i mobilitzacions per protestar per l'extinció del lloc de treball de les 158 persones que actualment tenen contractes d'obra i servei.

El Col·lectiu Ronda considera que la mesura "probablement constitueix un acomiadament col·lectiu encobert i podria arribar a considerar-se una actitud de represàlia enfront de les accions legals dels treballadors i treballadores de Barcelona Activa".

Barcelona Activa ha sortit al pas de la denúncia amb un comunicat en què assegura que l'empresa "lamenta profundament uns fets que tenen arrels jurídiques que venen de lluny". L'empresa xifra en 102 els treballadors afectats insisteix que fins ara els programes vinculats al SOC s'executaven a través de contractes d'obra i servei. "En aquests moments, Barcelona Activa no pot optar a les convocatòries del SOC que comportin contractacions temporals de personal, donat que diverses resolucions judicials han dictaminat que les polítiques actives d’ocupació són considerades activitat permanent de l’entitat", argumenten.
Arxivat a