El Govern garantirà la «tutela» jurídica dels encausats davant del Tribunal de Comptes

L'executiu utilitzarà el "principi d'indemnitat" per defensar els 34 càrrecs i excàrrecs acusats de malversació per l'acció exterior de la Generalitat

Pere Aragonès, Jordi Puigneró i Laura Vilagrà a Palau
Pere Aragonès, Jordi Puigneró i Laura Vilagrà a Palau | Govern
05 de juliol del 2021
Actualitzat a les 19:40h
La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha exposat que el Govern garantirà el dret a "tutela jurídica" de la Generalitat en la causa del Tribunal de Comptes contra l'acció exterior de l'executiu català de 2011 a 2017. La representant d'ERC també ha explicat que l'executiu de Pere Aragonès es basarà en el "principi d'indemnitat" per defensar els encausats.

En una roda de premsa posterior a la trobada d'Aragonès amb el PP en el marc de la ronda de contactes amb tots els partits, la consellera ha afirmat que aquesta defensa està justificada per un marc legal "espanyol" com és l'Estatut delFuncionari Públic, que planteja que "un servidor públic ha de ser defensat per l'administració".

Vilagrà no ha volgut concretar la proposta definitiva de la Generalitat, però ha assegurat que el Govern hi treballa "intensament" i que s'anunciarà en els "pròxims dies". "Els servidors públics tindran el suport que cal per defensar la seva innocència", ha confirmat. A més, ha reiterat que els encausats "no han malversat fons públics".

La principal incògnita és si, més enllà de la via judicial, la Generalitat està disposada a avalar els 5,4 milions que requereix el Tribunal de Comptes. Precisament Junts, a través d'Elsa Artadi, ha demanat aquest dilluns que el Govern avali les fiances que demana l'òrgan fiscalitzador. Al seu torn, ERC, per via de Marta Vilalta, ha demanat reactivar la Caixa de Solidaritat per abonar aquestes quantitats.