Un somni fet realitat: el Canet Rock ha fet ballar 21.000 persones

Miki Núñez, Stay Homas, Suu, Oques Grasses i molts més han fet sortir el sol de nou en una jornada marcada per les ganes de festival i de música dels assistents

Miki Núñez al Canet Rock 2021
Miki Núñez al Canet Rock 2021 | Ricard Novella
04 de juliol del 2021
Actualitzat a les 9:05h
El públic del Canet Rock ha ballat sense parar fins ben sortit el sol la matinada d'aquest diumenge. Drets, sense distància, amb mascareta i després d'haver passat un test d'antígens, els 21.000 assistents al festival han gaudit de 12 hores de música ininterrompuda.

Dos anys després de l'última edició, va ser Lildami l'encarregat de donar el tret de sortida al festival de Canet de Mar. El de Terrassa va actuar davant d'un públic que tenia ganes de música, molts amb l'entrada comprada ara fa un any, però que es van quedar sense festival per culpa de la pandèmia. "Després d'un any i mig, això és increïble", va exclamar.

El pop festiu de Suu i els ritmes del trio Stay Homas també han fet vibrar al públic del Canet Rock.  També Josep Maria Mainat ha pujat a l'escenari del Pla d'en Sala per cantar alguns dels hits del trio humorístic català. Tampoc han faltat els clams a l'amnistia pels líders independentistes.

Després de 16 mesos de pandèmia hi havia ganes de música i de festivals com els d'abans. La mateixa Suu ho va reconéixer només pujar a l'escenari. "Tenia moltes ganes de veure-us així, sense cadires, tots drets", ha dit. Davant d'un públic amb ganes de saltar i ballar, la barcelonina ha fet vibrar als assistents amb temes del seu darrer treball, Ventura, i abans d'acabar amb Tan de bo, la cantautora ha volgut mostrar una bandera LGTBI. "Perquè sóc com sóc", ha recalcat entre una gran ovació.

Stay Homas fora del terrat
També tenien ganes de Canet Rock Stay Homas i així ho han volgut deixar clar. "Nosaltres fa un any no existíem com a grup i ara som aquí", ha recordat Guillem Boltó. El trio sorgit en un terrat de l'Eixample en ple confinament ha debutat també al Canet Rock. I ho ha fet amb èxit. La banda revelació del confinament ha portat alguns dels seus èxits més virals a l'escenari del Pla d'en Sala, com ara Tudo Bem, Les merdes, Por el camino, Del revés, Let it Out o The bright side. Els mateixos artistes reconeixien estar emocionats i fins i tot el trompeta Klaus Stroink no ha pogut evitar emocionar-se mentre interpretaven No vull baixar.

Fins que ha sortit el sol
La música d'aquest esperat Canet Rock ha seguit ininterrompudament fins que ha sortit el sol. Miki Nuñez, Doctor Prats, Ciudad Jara, La Fúmiga, Buhos, Roba Estesa, Itaca Band i, finalment, Oques Grasses han estat els encarregats de fer-ho possible.
 

Canet Rock 2021 Foto: Ricard Novella


Regal per als positius
L'organització ha fet un balanç positiu de com ha funcionat el Canet Rock. Finalment han estat 151 persones les que no hi ha pogut assistir en donar positiu en el test d'antígens. A totes elles se'ls ha "premiat" amb una entrada per a la propera edició i el retorn dels diners d'aquesta.

La directora del festival, Laura Duran, reconeixia que s'han enfrontat a "un repte molt difícil" com era garantir la seguretat dels assistents. "Realment no ens imaginàvem que pogués acabar funcionant tant bé, estem una mica amb la pell de gallina: vivint una cosa que semblava impossible", ha assegurat.

El Canet Rock és un dels esdeveniments inclosos dins el projecte Festivals per la Cultura Segura, una iniciativa que va arrencar amb el concert pilot de Love of Lesbian al palau Sant Jordi de Barcelona i del qual també formen part el festival Vida i el Cruïlla.