Barcelona destina 20 milions d'euros a ajudes per a bars, botigues, discoteques i allotjaments turístics

La primera convocatòria té una partida de 12 milions d'euros i s'obrirà el 12 de juliol

Una botiga del centre de Barcelona
Una botiga del centre de Barcelona | Adrià Costa
02 de juliol del 2021
Actualitzat a la 13:19h
L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest divendres que destinarà 20 milions d'euros a ajudes per a establiments comercials, de restauració, turístics i d'oci nocturn. El primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, ha presentat la mesura, que ha justificat pel fet que siguin els sectors més afectats per la crisi derivada de la pandèmia.

L'Ajuntament ha batejat el fons amb el nom de reActivem Barcelona. El consistori assegura que l'objectiu és la reobertura d’aquells establiments que s’han vist obligats a tancar, protegint el treball i fomentant l’ocupació de qualitat.

Les ajudes s'estructuraran en dues convocatòries. La primera oferirà 12 milions d'euros i estarà oferta entre el 12 i el 30 de juliol. S'hi podran acollir tots els establiments amb locals en planta baixa hagin fet o tinguin previsió de fer intervencions de millora abans del 2022.

Les ajudes oscil·laran entre els 1.000 i els 4.900 euros. Els diners també es podran destinar a l'adaptació dels establiments a les restriccions per la Covid-19, millores de digitalització i d'accessibilitat. 

La segona fase, que encara no té data d'obertura, transferirà vuit milions d'euros. En aquest cas, les ajudes estan pensades per a projectes d’obres i grans inversions realitzades a establiments empresarials, comercials, de serveis, restauració, oci nocturn i allotjaments turístics. L'Ajuntament subvencionarà un màxim de 100.000 euros per a cada projecte.
Arxivat a