Més de 160.000 catalans, exclosos del passaport Covid tot i haver passat la malaltia

La directiva no permet que els diagnosticats amb un test d'antígens rebin el certificat de recuperació

El passaport Covid permet viatjar lliurement per Europa.
El passaport Covid permet viatjar lliurement per Europa. | Europa Press
01 de juliol del 2021
Actualitzat a les 16:28h
Haver passat el coronavirus serveix per obtenir el passaport Covid, necessari per viatjar sense restriccions per Europa i que ha entrat en vigor aquest dijous. Però no tothom que s'ha recuperat de la malaltia podrà rebre el document.

Totes les persones que van ser diagnosticades de la Covid-19 amb un test ràpid d'antígens queden excloses del salconduit impulsat per la Unió Europea per afavorir la mobilitat aquest estiu, perquè la directiva que regula el document no dona validesa a cap prova que no sigui una PCR per rebre el certificat de recuperació de la malaltia.

Almenys 162.870 catalans estan afectats per aquest criteri, segons càlculs del Departament de Salut citats per TV3. Es dona la paradoxa que fins sis mesos després de la prova en què van donar positiu els afectats no podran vacunar-se. Salut no dona cap solució per als afectats. "És decisió de la UE", va argumentar aquest dimecres Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública.

D'aquesta manera, l'única forma de poder viatjar a l'estranger passa perquè paguin de la seva butxaca una PCR fins 72 hores abans de viatjar a un altre país de la UE o un test d'antígens 48 hores abans.

El certificat Covid es pot obtenir a través de La Meva Salut, i per rebre'l cal haver estat vacunat amb la pauta completa, haver-se recuperat de la malaltia durant els darrers sis mesos o aportar una prova diagnòstica negativa abans de viatjar.