drets

El Govern acorda potenciar el respecte i la promoció dels drets LGTBI

L'executiu també reactiva el grup de treball sobre violència institucional contra les dones

per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 29 de juny de 2021 a les 16:28 |
Dia de l'Orgull LGTBI a Manresa. | Pere Fontanals
El Govern ha acordat aquest dimarts potenciar la Comissió Interdepartamental que coordina i planifica les polítiques LGTBI de tots els departaments de la Generalitat amb l'objectiu de millorar la cooperació de l'acció transversal de les polítiques públiques per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals.

A través d'aquesta comissió, el Govern impulsa la planificació d'actuacions administratives en cada àmbit departamental. Aquest acord també suposa continuar oferint formació al personal funcionari dels Registres Civils de Catalunya per tal d'atendre de manera respectuosa i no discriminatòria les persones trans a l'hora d'exercir el dret a canviar-se de nom.


A més, s'acorda reforçar amb personal especialitzat els serveis que integren la Xarxa del Servei d’Atenció Integral LGTBI (SAI), com una eina clau per desplegar polítiques transversals i per atendre les persones que poden patir LGTBIfòbia, així com un servei central que lideri, coordini i homogeneïtzi les actuacions dels 110 SAI d'arreu del país.

El Govern assumeix el compromís d'aprovar com més aviat millor el reglament sancionador de la Llei 19/2020, del 30 de desembre, d'Igualtat de tracte i no discriminació, que actuarà com a reglament antidiscriminatori, tot mantenint la prevalença i l'especificitat de la perspectiva LGTBI.


Es reactiva el grup de treball sobre violència institucional contra les dones


Un altre dels acords de l'executiu és reactivar i reformular el grup de treball sobre violència institucional contra les dones de la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència Masclista. L'objectiu és garantir el dret de les dones a viure lliures de violències masclistes i assegurar l'actuació amb diligència de tots els poders públics.


Per això, s'establirà una coordinació entre institucions que millori la intervenció i la protecció, i que desenvolupi les mesures que garanteixin una reparació integral, previstes a la llei del dret de les dones a erradicar la violència masclista. En aquest sentit, el grup de treball vetllarà perquè ni les institucions públiques ni les lleis provoquin la violència contra les dones ni la seva revictimització.

L'acord de l'executiu també preveu iniciar, en el termini més breu possible, l'avaluació diagnòstica integral sobre la victimització de les dones i les seves filles i fills, inclosos els circuits d'abordatge de la violència masclista i també els processos judicials.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació