Junts retorna la condició de militant a Eduard Pujol

L'exportaveu del partit al Parlament havia estat apartat després que es fessin públiques unes acusacions d'assetjament sexual que no han acabat en denúncia

Eduard Pujol, en una imatge al Parlament.
Eduard Pujol, en una imatge al Parlament. | Parlament de Catalunya
28 de juny del 2021
Actualitzat a les 14:17h
Eduard Pujol, exportaveu de Junts al Parlament, torna a ser militant de la formació presidida per Carles Puigdemont. Així ho ha anunciat el secretari general del partit, Jordi Sànchez, en la roda de premsa posterior a la reunió de l'executiva d'aquest dilluns. Pujol va ser suspès de la militància i forçat a abandonar l'escó després que es coneguessin denúncies internes per assetjament sexual.

Sànchez ha defensat l'actuació "preventiva" del partit, però creu que cal restituir Pujol després que la justícia no hagi tramitat cap denúncia per assetjament sexual. El secretari general de la formació creu que la decisió és "un primer pas", però encara no confirma si Pujol ocuparà alguna responsabilitat en el partit. L'exdirector de RAC1 havia tingut un paper rellevant a la cambra catalana, però per la suspensió, no va poder ser elegit el 14-F.

Tot i les acusacions, Pujol sempre ha defensat la seva innocència, i el passat mes de gener afirmava: «Soc innocent del que se'm pretén acusar i ho demostraré, n'estic segur». De fet, l'exdiputat també va confirmar que posaria en mans de la justícia les "acusacions i falsedats" que van derivar en les actuacions per apartar-lo de la formació.