Junts demana a Aragonès mantenir «l'amnistia i l'autodeterminació» en la trobada amb Sánchez

Jordi Sànchez adverteix que els indults no són "cap intercanvi" amb l'Estat i no tanca la porta a incorporar noms de fora del Govern a la taula de diàleg

Jordi Sànchez, secretari general de Junts.
Jordi Sànchez, secretari general de Junts. | Junts
28 de juny del 2021
Actualitzat a les 14:37h
Jordi Sànchez, secretari general de Junts, ha advertit al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que el Govern "no pot normalitzar les relacions amb el govern espanyol" i que cal "mantenir l'amnistia i l'autodeterminació", en referència a la trobada que mantindrà el líder d'ERC amb Pedro Sánchezaquest dimarts a la Moncloa. Sánchez ha comunicat que el vicepresident Jordi Puigneró traslladarà a Aragonès la necessitat de "mantenir" aquests dos compromisos.

El líder de Junts creu que la trobada només formalitza el "traspàs de competències" i demana no confondre-ho amb lataula de diàleg. Precisament sobre la taula, Junts proposarà a Aragonès la representació del partit i no descarta membres de fora del Govern. "És prematur especular qui hi anirà", ha afirmat Sànchez. El president espanyol ha afirmat aquest dilluns que serà una "taula entre governs", tot i que a la reunió del febrer de 2020 hi van participar membres de fora del Govern, com Marta Vilalta i Josep Maria Jové (ERC) o Elsa Artadi i Josep Rius (Junts).

Encara sobre els indults, Sánchez ha negat "cap mena d'intercanvi" amb l'Estat i ha recordat que "no són la solució de la fi del conflicte". El secretari general creu que el govern espanyol els ha atorgat per la "pressió d'instàncies internacionals", en referència a l'informe del Consell d'Europa..

Sobre la causa alTribunal de Comptes, Sánchez ha avançat que la formació presentarà al Congrés una proposició no de llei perquè la cambra baixa espanyola avali que l'advocacia de l'Estat deixi de formar part de l'acusació contra les persones que estan en aquest moment davant en la causa d'aquest tribunal.

Per últim, Sànchez ha anunciat que l'executiva del partit ha decidit aixecar la suspensió de la militància d'Eduard Pujol després que fa més de vuit mesos fos acusat per assetjament sexual. En haver constatat que no hi ha cap denúncia en aquest sentit, la formació restitueix Pujol dins del partit com a "primer pas".