Brot multitudinari d'estudiants catalans per un viatge a Menorca

Salut investiga un viatge de fi de curs de Batxillerat en què van participar diversos instituts

Imatge d'arxiu d'una festa a les Balears
Imatge d'arxiu d'una festa a les Balears | Tuviajedegrupo.com
25 de juny del 2021
Actualitzat el 26 de juny a les 10:27h
Un brot multitudinari afecta desenes d'estudiants catalans després d'un viatge de final de curs de Batxillerat a Menorca. El Departament de Salut ha confirmat el contagi de Covid-19 de 57 joves i 40 estudiants més estan en estudi. El viatge es va produir entre els dies 12 i 18 de juny, i va agrupar diversos instituts de la demarcació de Barcelona, centres que el departament no ha especificat. Tot i això, cap dels centres tenen res a veure amb l'organització dels viatges.

Segons han explicat des de Salut, els estudiants van organitzar ells mateixos els viatges de final de curs, a través de grups de WhatsApp i contactant amb agències de viatges. És molt comú entre els joves estudiants, tant de Batxillerat com universitaris, fer aquesta mena de viatges organitzats per agències en els quals acaben coincidint diversos instituts, centres, classes o graus.

El brot de Menorca no té cap mena de vinculació amb els centenars de casos positius que van esclatar a tot l'estat espanyol, precisament, per viatges de finals de curs a les Illes Balears entre els dies 12 i 18 de juny, en aquest cas però, a l'illa de Mallorca. Això sí, també s'han detectat 14 positius entre joves de Barcelona, amb 204 contactes estrets. En aquesta segona investigació també s'han registrat, fins al moment, 8 positius entre joves de la Catalunya Central

En aquest cas hi hauria unes 500 persones afectades de sis comunitats autònomes. Hi ha brots actius a la Comunitat de Madrid, les Illes Balears, València, el País Basc, Cantàbria i Múrcia.