Barcelona tindrà més policia al carrer tot l'estiu

Batlle assegura que la prioritat serà combatre l'incivisme

Dos cotxes de la Guàrdia Urbana patrullant a Gràcia
Dos cotxes de la Guàrdia Urbana patrullant a Gràcia | ACN
25 de juny del 2021
Actualitzat a les 11:28h
La Guàrdia Urbana de Barcelona "intensificarà" la seva presència al carrer durant tot l'estiu i fins al setembre, segons ha anunciat aquest divendres l'Ajuntament. El consistori assegura que els objectius principals seran evitar comportaments incívics i la venda ambulant, controlar els botellots i prevenir delictes com robatoris i furts.

El tinent d'alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, ha assegurat que es treballarà en la prevenció de la seguretat ciutadana actuant prioritàriament vers aquelles persones que realitzin actes contraris a la seguretat ciutadana, com furts, robatoris amb violència, estrebades i actes contra les persones.

La policia local mantindrà actiu el Pla Tremall de manera conjunta amb els Mossos d'Esquadra. L'objectiu del pla és detectar lladres multireincidents, i en algunes ocasions han acabat amb desenes de detinguts per incomplir la llei d'estrangeria, és a dir, per no tenir papers.

Durant el dispositiu d'estiu, els agents de la Guàrdia Urbana vetllaran pel compliment de la normativa dels locals de concurrència pública. Entre d’altres, es prestarà especial atenció als horaris de tancament, al control de les terrasses i vetlladors, als possibles excessos d’aforament i a les molèsties provocades pels locals i si s’escau es portaran a terme inspeccions administratives.

Un altre dels objectius serà augmentar la seguretat viària i reduir la sinistralitat tant en nombre d’accidents com de víctimes en un moment on la mobilitat a la ciutat està en uns nivells previs a l’emergència sanitària. En aquest sentit s’incrementaran els controls d’alcoholèmia, drogo-test i de velocitat.

Pel que fa a la zona de platges, la Guàrdia Urbana mantindrà desplegat el Grup de Platges des de la seva seu situada al Passeig Joan de Borbó, des del mòdul de la platja de la Barceloneta i des del mòdul situat a l’espigó de la platja del Bogatell.

 
 
Arxivat a