Aznar avisa empresaris i bisbes que el que han dit sobre els indults «no s'oblidarà»

L'expresident espanyol protagonitza un acte amb Isabel Díaz Ayuso i assegura que els espanyols "no estan dispsoats a continuar sent humiliats"

José María Aznar a l'Instituto Atlántico de Gobierno.
José María Aznar a l'Instituto Atlántico de Gobierno. | Europa Press
25 de juny del 2021
Actualitzat a les 15:22h
José María Aznar i Isabel Díaz Ayuso han sortit aquest divendres en tromba contra els indults. Tots dos han protagonitzat un diàleg en la clausura d'un curs de l'Institut Atlàntic de Govern, una iniciativa impulsada per l'expresident. Aznar ha fet una intervenció molt dura i s'ha adreçat al Cercle d'Economia, als empresaris i als bisbes "de l'anomenada Conferència Episcopal Tarraconense", tot dient que "el que han dit sobre els indults és per apuntar i no s'oblidarà".   

Aznar ha afirmat que "els espanyols estan cansats de ser humiliats i no estan disposats a continuar sent-ho". Ha aprofitat per atacar Pedro Sánchez, de qui ha recordat que "va arribar al poder gràcies a una moció de censura gràcies al suport de separatistes i exterroristes". L'exdirigent del PP ha afegit que li va semblar bé el que va dir Pablo Casado davant del Cercle d'Economia. 

L'expresident espanyol ha insistit en els seus punts de vista intransigents i ha assegurat que "aquí hi ha hagut un cop d'estat, els indultats han estat condemnats per sedició", mentre ha acusat el govern espanyol de dedicar-se a "laminar la imatge d'Espanya a Europa" i "ha actuat en contra del criteri del Tribunal Suprem" en el tema dels indults. "Els que cometen delictes ho han de pagar amb la presó", ha dit. 

Per la seva banda, Ayuso ha dit que "el que està succeint a Espanya és gravíssim" i ha presentat la Comunitat de Madrid com a exponent "del govern que s'està perdent Espanya". "Madrid és monarquia, són cinc segles de capitalitat i símbol de la nació", ha asseverat la dirigent madrilenya. Ayuso ha assegurat "la independència és corruptela per exprimir Espanya" i "si creuen que estaré callada ho tenen clar". 

Aznar no s'ha cansat d'elogiar Ayuso, ironitzant sobre el fet que "vaig dubtar molt sobre a qui havia de convidar per a aquest acte perquè hi ha tants líders on elegir...", però tot seguit ha presentat Ayuso com a representant d'una nova fornada de líders joves que estan emergint, i ha citat Pablo Casado, "que té totes les condicions per exercir un lideratge important i jo desitjo que l'exerceixi".   

La presidenta madrilenya ha negat que hi hagi desavinences amb Casado. El periodista Vicente Vallés ha preguntat per si el seu èxit pot tapar el lideratge de Casado. La presidenta madrilenya ha assegurat que el líder del PP no té complexos i ha volgut deixar clar que "qui liderarà Espanya serà ell, no jo". Sobre el fet que la Comunitat de Madrid hagi d'actuar com a contrapès del govern espanyol, Ayuso ha afirmat que "ha de defensar els interessos d'Espanya a Madrid".

Aznar ha subratllat que "les eleccions a la Comunitat de Madrid han marcat un camí" que indica que "s'obre la possibilitat que aparegui una alternativa de govern a Espanya basada en la llibertat" i ha dit que "això per Casado és un avantatge".