Barcelona demana ara al Govern prorrogar els horaris comercials fins al 2022

L'Ajuntament havia plantejat l'obertura tots els diumenges i festius a partir de l'any que ve

Botigues obertes a Barcelona
Botigues obertes a Barcelona | Helena Margarit
A.M.
23 de juny del 2021
Actualitzat a les 11:32h
El ple municipal de Barcelona ha aprovat demanar a la Generalitat una pròrroga dels horaris comercials vigents fins al 31 de desembre d'enguany. L'acord ha comptat amb el suport de tots els grups a excepció de Junts i Ciutadans i arriba després que fa un més el govern municipal reclamés una nova normativa.

L'actual, marcada per la Generalitat, estarà vigent fins al 3 d'agost i si no se n'aprova una de nova s'aplicarà la normativa espanyola, que l'Ajuntament assegura que suposa una "liberalització" del sector.

El consistori va proposar inicialment que a partir del 2022 els comerços poguessin obrir tots els diumenges i festius des de 12 del migdia a vuit del vespre entre l'1 de maig i el 30 de setembre, coincidint amb la temporada turística. Ara, però, el govern municipal i el gruix de l'oposició ha demanat que es prorroguin els horaris vigents.
 
Actualment hi ha reconegudes unes zones turístiques a efectes d'horaris comercials i el que plantejaven el mes passat la Fundació Barcelona Comerç i Barcelona Oberta era modificar aquest mapa perquè passi a ser-ho el conjunt de la ciutat.
 
Després de l'acord de les patronals, però, sindicats com CCOO van qualificar de "vergonyosa" la proposta d'obrir els comerços diumenges i festius entre maig i setembre a partir del 2022 i va assegurar que no crearia llocs de treball.
Arxivat a