TEATRE

La polèmica teatral de l’Espai Joan Brossa

L’Escenari Joan Brossa acusa l’Ajuntament d’acabar amb el projecte, tot i la "continuïtat" en mans de la Fundació Joan Brossa

per Pere Mercader, Barcelona, Catalunya | 22 de juny de 2021 a les 18:47 |
Escenari Joan Brossa | ACN
L'espai teatral de l’Escenari Joan Brossa deixa d’estar sota les mans de Jesús Julve, el mag Hausson, per incorporar-se en el futur Centre de les Arts Lliures de Barcelona. Sembla que el mag i amic del poeta visual no està d’acord amb la decisió de l’Ajuntament de Barcelona, ja que l’acusa d’acabar amb l’Escenari Joan Brossa "de forma unilateral". El consistori, però, assegura que el projecte “incorporà l'Espai Brossa”, tot i que la concessió a Julve, que acabava aquest any, no s’ha renovat.

L’Escenari Joan Brossa era la continuïtat de l’Espai Escènic Joan Brossa, de Jesús Julve i Hermann Bonnín, que comença a caminar l’any 1997 a la petita i memorable seu de l’Allada Vermell. Amb el trasllat a la seu de La Seca l’any 2011, al barri de La Ribera, entren a formar part de la Xarxa de Fàbriques de Creació de l’Institut de Cultura de Barcelona, amb el nom de La Seca Espai Brossa.


El projecte del Centre de les Arts Lliures de Barcelona presentat per la Fundació Joan Brossa fa mig any vol continuar amb "l'esperit" del poeta, amb un espai de creació dedicat a l'experimentació i a l'estudi de nous llenguatges expressius. El nou projecte uneix la part expositiva i la teatral, ara tot sota els paraigües de la Fundació, que vol continuar en la tasca de "dissolució de les fronteres entre les arts", entorn de la paraula, la imatge i l'acció.

Aquest projecte és fruit d'un acord entre l'ajuntament i la Fundació, amb la implicació d'un dels fundadors de l'espai, Hermann Bonnín, abans que morís el setembre del 2020. La voluntat dels fundadors havia estat sempre la d'unir la part expositiva i l'escènica, com es durà a terme en el nou projecte. Cal destacar que l'espai teatral continuarà sota la direcció de Marc Chornet.


L'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) deixa clar que "la ciutat de Barcelona no perd espai escènic" i remarca que es continuarà treballant "amb el teixit cultural de la ciutat". El nou projecte obrirà les portes al desembre després d'una reforma, subvencionada per l'ICUB, de 300.000 euros de cost.


 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació