Què sabem i què no de la variant Delta de la Covid?

Els símptomes i els riscos de la nova soca del coronavirus, que s'estén amb força a Catalunya

Un veí de Girona fent-se el frotis nasal per a la PCR
Un veí de Girona fent-se el frotis nasal per a la PCR | ACN
Jordi Velert
21 de juny del 2021
Actualitzat a les 18:22h
La variant Delta del coronavirus, originària de l'Índia, cada cop s'estén per més països i en les pròximes setmanes podria ser majoritària també a Catalunya. Aquesta variant té particularitats, com ara alguns símptomes diferents o el fet que és més contagiosa, i per evitar contagiar-se'n és vital rebre la pauta completa de la vacuna.

Quins són els símptomes? Sovint s'assemblen als d'un refredat. Els principals són mal de cap, mal de coll i mucositat. No és habitual la tos ni la pèrdua del gust i l'olfacte, característics de les altres variants de la Covid-19.

Com d'estesa està a Catalunya? A hores d'ara la variant Delta representa entre el 20% i el 40% dels contagis de coronavirus. Els experts preveuen que sigui la principal variant en qüestió de setmanes.

Fins a quin punt és perillosa? Un dels problemes és que es transmet amb més facilitat, entre un 40% i un 60% més ràpid, i fa augmentar el risc d'hospitalització, en especial entre pacients amb altres patologies, segons un article de dos viròlegs canadencs.

Com es pot combatre? La principal solució és la vacunació completa, perquè una sola dosi no protegeix contra la variant Delta. Per això la setmana passada es va avançar la injecció de la segona dosi als vacunats amb AstraZeneca de 60 a 69 anys.

Arxivat a