Aragonès: «Els indults són una mesura insuficient i incompleta»

El president insisteix en negociar l'amnistia i l'autodeterminació, mentre les forces independentistes qualifiquen de "propaganda" l'acte de Sánchez

Pere Aragonès, aquest dilluns, a Amposta.
Pere Aragonès, aquest dilluns, a Amposta. | ACN
21 de juny del 2021
Actualitzat a les 16:28h
El president català, Pere Aragonès, considera que els indults anunciats aquest dilluns per Pedro Sánchez són una mesura "insuficient i incompleta" i ha avançat que insistirà en negociar l'amnistia i l'autodeterminació. "Aquesta decisió no aporta cap solució a una repressió que va molt més enllà en una causa general contra l'independentisme que afecta a desenes i desenes de persones", ha asseverat en una intervenció en línia amb les valoracions de les diverses formacions independentistes.

En una compareixença des d'Amposta, Aragonès ha opinat que els indults serviran per corregir "una sentència del Suprem que va ser injusta", però ha recordat que alguns presos polítics ja porten prop de tres anys i mig de presó i que, més enllà del seu alliberament, la mesura no dona "cobertura o solució a una causa general que va molt més enllà". "La proposta que genera més consens és l'amnistia", ha insistit.

Per això, el president català ha afirmat que seguirà posant aquesta iniciativa sobre la taula del diàleg i, "al costat, l'exercici del dret a l'autodeterminació a través d'un referèndum" per resoldre el conflicte polític de fons. Tot i així, ha opinat que "s'obre un pas en el camí de diàleg i negociació" i ha justificat la no assistència al Liceu perquè entén que, si Sánchez té alguna proposta concreta, espera conèixer-la en una reunió com la que tenen pendent els dos presidents.