L'oci nocturn torna a mig gas a l'espera que es flexibilitzin les restriccions

El sector calcula que només han aixecat la persiana un 25% dels locals perquè no els és rendible

La sala de ball del Jamboree, aquesta nit
La sala de ball del Jamboree, aquesta nit | ACN
21 de juny del 2021
Actualitzat a les 10:54h
Després de 15 mesos tancats, els locals d'oci nocturn, un dels sectors més castigats durant la pandèmia, han pogut aixecar la persiana aquesta matinada. Ho han pogut fer amb un 50% de l'aforament, tancant a les 3:30 de la matinada i amb els clients amb mascareta i mantenint la distància de seguretat a les pistes i barres. Això ha fet que només un 25% dels locals hagin optat per obrir i que la resta, o es reserven per la revetlla de Sant Joan, o prefereixen esperar 15 dies a que es flexibilitzin aquestes condicions.

Un dels locals que sí ha obert, tot i "no ser rendible", ha estat el Jamboree, a la plaça Reial de Barcelona. "Ens ha pogut la il·lusió i les ganes de treure la gent de l'ERTO", explica Ramón Sos, el seu responsable.

Amb la Rambla pràcticament deserta passada la mitjanit, la poca activitat de la zona es concentrava a la plaça Reial, on grups d'estrangers prenien alguna cosa a les terrasses obertes i un centenar de persones s'esperaven per entrar a la sala Jamboree. 

El Jamboree i el Moog, tots dos locals del grup Mas i Mas, son dels pocs a Barcelona que han optat per obrir en el primer dia que el Govern ho ha permès després de 15 mesos. Al Jamboree, en total han pogut entrar 175 persones, 150 de les quals ja havien comprat entrada prèviament i la resta personal i compromisos amb proveïdors o clients habituals. S'ha posat el cartell d'aforament complet.
Més flexibilitzacions en els propers dies
Sos afegia que amb les condicions actuals, la majoria de locals s'esperaran a que el procés de vacunació avanci i que el Govern flexibilitzi les condicions d'obertura d'aquí a 15 dies. Aquí, ha dit entendre que l'aforament es limiti al 50% perquè hi ha molta gent jove que encara no està vacunada, però no que se'ls obligui a tancar a les 3:30h. "No crec que la gent marxi a casa quan surti i això generarà problemes de convivència perquè faran soroll al carrer", ha afegit.

Pel que fa a la restricció de consumir a la pista de ball i l'obligatorietat de portar mascareta, Sos ha reconegut que és un maldecap per als empresaris i que serà molt complicat fer-ho complir. Per intentar-ho, en el cas del Jamboree han distribuït tres controladors per la sala que aniran recordant aquests aspectes fins que la gent s'"acostumi".
Els primers clients
La feina dels controladors s'ha demostrat necessària des d'un primer moment perquè molts clients, per inèrcia, el primer que han fet és anar amb la copa a la mà a la pista de ball. Ràpidament se'ls han recordat les restriccions i se'ls ha explicat que s'ha habilitat una zona per consumir a tocar mateix de la pista amb taules i cadires a la zona on habitualment hi ha l'escenari on es fan els concerts programats a la sala.

El primer client en trepitjar la pista de ball ha estat Jordi Muntaner, un habitual del Jamboree que ha arribat una hora abans que obrissin per ser dels primers en entrar. Muntaner ha dit que feia temps que esperava poder tornar a ballar amb els seus amics i que utilitzar la mascareta a la pista i guardar la distància de seguretat li semblen condicions "acceptables".
 

La barra del Jamboree, aquesta nit Foto: ACN


També estava molt satisfet Gonzalo Lombardía, cambrer del Jamboree que ha pogut tornar a la feina després de 15 mesos "molts durs". Ha recordat que el sector sempre ha defensat una cultura "segura" i que confia que tothom faci el que calgui per no haver d'anar enrere.

El sector preveu que per la revetlla s'animin a obrir alguns locals més, però alerten que amb les actuals condicions molts s'esperaran a una flexibilització de les condicions d'obertura. En concret, segons la Fecasarm, entre un 5% i un 10% ja han avançat que no obriran si no s'amplia l'aforament i l'horari.

Arxivat a