El Govern planta l'acte de Sánchez sobre els indults al Liceu

Aragonès manté la visita institucional a les Terres de l'Ebre, mentre que la resta de l'executiu i la presidenta del Parlament, Laura Borràs, també declinen la invitació del líder del PSOE

Reunió de l'executiu del 15 de juny.
Reunió de l'executiu del 15 de juny. | Govern
18 de juny del 2021
Actualitzat a les 19:32h
La Generalitat no preveu enviar cap representant a l'acte del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per explicar els indults aquest dilluns al Liceu de Barcelona. Sánchez ha enviat durant la tarda d'aquest divendres les invitacions a tots els membres del Govern, però la previsió és que ningú hi assisteixi.

Fonts properes a la Presidència de la Generalitat han explicat a l'agència Europa Press que Aragonès no anirà a l'acte perquè ja tenia prevista una visita institucional a les Terres de l'Ebre que "mantindrà" en la seva agenda, malgrat que coincideixi amb el discurs del líder socialista a la capital catalana.  Tampoc ho farà el vicepresident Jordi Puigneró, que ho ha justificat a través de Twitter: "Indults sí, propaganda no". I ara, tot sembla indicar que el Govern en bloc no hi serà present.

Aragonès, juntament amb tots els consellers del seu Govern, han rebut la invitació aquest divendres a la tarda i l'executiu català considera que Sánchez els hauria d'haver traslladat primer la seva proposta per a Catalunya abans de fer-ho en un acte públic. L'executiu català es pregunta si, ja que desconeixen el contingut d'aquesta estratègia, es tracta d'"alguna cosa més que d'un acte de propaganda".

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, també ha declinat assistir a l'acte. Alhora, Borràs ha desitjat que l'Estat es retrobi "ben aviat" amb la via de la política i la negociació. En una carta a la qual ha accedit l'ACN, Borràs contesta a la invitació de Sánchez que com a presidenta de la cambra catalana és "especialment sensible" a la vulneració de drets i llibertats que "actualment exerceix l'Estat espanyol".

En aquest sentit, li recorda que "la prova més evident" és que mentre Sánchez "parlarà de reconciliació" ella acompanyarà una desena d'ex-alts càrrecs de la Generalitat a declarar a la Ciutat de la Justícia. Aquesta actitud "repressiva", afegeix Borràs, és "incompatible" amb "el terme retrobament". I afegeix: "El veritable retrobament que desitjo que es produeixi ben aviat és el de l'Estat espanyol amb la via de la política i de la negociació".