El vicepresident de l'ANC denuncia que els Mossos l'han perseguit després de la crema de la foto del rei

David Fernàndez explica a Twitter que la policia l'ha identificat tres carrers més enllà de la concentració

Crema de fotos del rei.
Crema de fotos del rei. | Pere Mercader
Pere Mercader
17 de juny del 2021
Actualitzat a les 7:50h
Com tota visita de Felip VI a Catalunya, la seva presència al sopar anual del Cercle d’Economia a l’Hotel W de Barcelonaha provocat la convocatòria de manifestacions en contra. A la de dimecres a la Plaça del Mar de la Barceloneta a les set del vespre s'han aplegat dos centenars de persones que han corejat càntics com ara "Catalunya no té rei" i ""Els borbons que tornin els milions" davant del perímetre dels Mossos que blindava els accessos a la platja de Sant Sebastià i l'Hotel Vela.

En l'acte s'ha cremat una imatge de Felip VI cap per avall, una protesta que es produeix després que la nit anterior l'ANC també convoqués cremes de fotos del rei en diversos punts de la geografia catalana.

"La Generalitat acusa activistes i els posa a la presó. Pacteu sous i perdons i seieu a la taula dels seus fidels. Actueu a l'amo del tres d'octubre. La nostra dignitat no està en venda", ha afirmat David Fernàndez, vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana, en la concentració per la protesta del rei, en referència a la condemna a cinc anys de presó per a Marcel Vivet pels desordres públics i atemptat contra l'autoritat per la manifestació contra Jusapol. El fort desplegament policial no ha permès als manifestants acostar-se a l’hotel on s'allotja el monarca.

Precisament, Fernàndez ha denunciat persecució per parts de la policia per identificar-lo. Ho ha fet en un fil de tuit, on ha explicat: "Avui, en acabar l'acte de crema de la mega foto del Borbó a Barceloneta, he patit la persecució i identificació dels Mossos, amb l'ajut d'una patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona. M'han vingut a buscar tres carrers més enllà del lloc de la concentració, i dins el meu cotxe"

Altres dos companys de l'ANC també han patit "identificacions indiscriminades, lluny del lloc de la protesta", assegura el vicepresident, que considera que els fets són "un atac directe i premeditat contra la nostra entitat i els nostres associats"

"La crema de fotos, en especial del monarca, està legalment emparada mitjançant sentencia del Tribunal Europeu dels Drets Humans", recorda Fernàndez.

Arxivat a