La mascareta deixarà de ser obligatòria a l'exterior «aviat»

Pedro Sánchez anuncia que el ritme de vacunació permet eliminar-la a l'aire lliure

Turistes pel centre de Barcelona
Turistes pel centre de Barcelona | Yvelisse Teixeira
16 de juny del 2021
Actualitzat a les 16:15h
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dimecres que "aviat abandonarem les mascaretes" a l'exterior ara que s'ha aconseguit la "velocitat de creuer" en la vacunació i que en uns dies hi haurà 15 milions de persones vacunades a tot l'Estat.

Sánchez ha tret pit del progrés en la campanya de vacunació després del rècord de 3,5 milions dosis inoculades la setmana passada, durant la seva intervenció en una trobada empresarial amb el president de Corea de Sud, Moon Jae In, que es troba de visita oficial a Espanya .

"D'aquí a unes setmanes, el 50% de la població tindrà almenys una dosi i el full de ruta és clar i s'està complint", ha incidit, en referència a la meta que el 70% de ciutadans estiguin vacunats a finals d'estiu. Després de reconèixer el "cop dur" que la pandèmia ha suposat per a l'economia espanyola, sud-coreana i global, Sánchez ha reivindicat novament que "la vacunació total és el pont cap a la recuperació".

La decisió d'eliminar les mascaretes a l'aire lliure sembla imminent, si bé la Comissió de Salut Pública, en la qual es troben representades totes les comunitats autònomes i el Ministeri, no va abordar el tema en la reunió d'aquest dimarts.