Alba Vergés, nova vicepresidenta del Parlament

El Parlament certifica el relleu d'Anna Caula, nova secretària general de l'Esport, pel de l'exconsellera de Salut

Pere Aragonès felicita a Alba Vergès.
Pere Aragonès felicita a Alba Vergès. | ACN
16 de juny del 2021
Actualitzat a les 10:23h
L'exconsellera de Salut, Alba Vergés, ha estat elegida vicepresidenta primera del Parlament de Catalunya en substitució d'Anna Caula, que deixa el càrrec per ser secretària general de l'Esport en el govern de Pere Aragonès. La cambra catalana ha elegit Vergés amb els suports d'ERC, Junts i la CUP. D'aquesta forma, ERC reubica Vergés en un càrrec de rellevància institucional després d'haver quedat fora de l'executiu.

Vergés, que ha estat al capdavant de la gestió de la pandèmia, aspirava a seguir al càrrec de consellera, però en la negociació per formar govern el departament va passar a mans de Junts, que va situar com a conseller el que fins llavors havia estat secretari general de Salut, Josep Maria Argimon.

No serà la primera vegada que la diputada d'ERC ocupi un càrrec a la mesa de la cambra catalana. Es dona la circumstància que, abans de convertir-se en consellera de Salut l'any 2018, Vergés ja va ser membre de la mesa del Parlament, en concret va ocupar una de les secretaries. Tampoc és l'únic nomenament de Vergés aquesta setmana. L'executiva d'ERC també l'ha proposada per ser nova vicesecretària del partit, un càrrec que haurà d'avalar el consell nacional republicà aquest dissabte.

La sortida de Caula i l'entrada de Vergés no és el primer moviment a la mesa que des de fa tres mesos presideix Laura Borràs. El primer que en va sortir va ser l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas, en el seu cas per discrepar dels gestos simbòlics que podien acabar inhabilitant els membres de l'òrgan de govern de la cambra. Els republicans sumen Vergés a l'altre diputat d'ERC a la mesa, Ruben Wagensberg, que segueix sent el secretari d'una mesa on hi ha dos representants de Junts, dos d'ERC, dos del PSC i un de la CUP.