Els estudiants d'Erasmus es poden vacunar abans de marxar

Salut impulsa la vacunació de tots aquells que se'n van a estudiar a l'estranger en els propers mesos

Els estudiants d'Erasmus ja poden demanar cita per vacunar-se
Els estudiants d'Erasmus ja poden demanar cita per vacunar-se | ACN
15 de juny del 2021
Actualitzat a la 13:05h
Els programes Erasmus ja s'han activat aquest curs i els estudiants han pogut viatjar arreu per completar els seus estudis. Ara bé, pel que fa als alumnes que properament comencin les seves estades a l'estranger amb algun d'aquests programes, es poden trobar que els països d'acollida demanin un certificat de vacunació contra la Covid-19.

És per aquest motiu que Salut ha establert el col·lectiu pugui rebre la vacuna abans que s'obri el torn de vacunació corresponent a la seva franja d'edat. Així, els estudiants que durant l'estiu o el curs vinent tinguin previst moure's a altres països per motius acadèmics i els demanin un certificat de vacunació, ja poden demanar cita per rebre el vaccí.

Tot i que tenen via lliure perquè el seu centre d'atenció primària, o un punt de vacunació massiva, els administri les dosis, hauran d'aportar un certificat signat pel secretari del centre d'estudis amb el vistiplau del director, a més de la seva targeta sanitària. 

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ja es va mostrar favorable aquest dilluns a prioritzar la vacunació dels estudiants Erasmus abans que marxin al seu destí: "Em sembla millor vacunar un estudiant d'Erasmus que la selecció espanyola".