Un home se suïcida a Barcelona abans de ser desnonat

La víctima disposava d'un informe de vulnerabilitat dels serveis socials

Desnonament al Raval de Barcelona
Desnonament al Raval de Barcelona | Carlos Baglietto
A.M.
14 de juny del 2021
Actualitzat a les 20:32h
Un veí del barri de Sants de Barcelona s'ha suïcidat aquest dilluns abans de ser desnonat de casa seva. La informació l'ha avançat El País i l'ha pogut confirmar NacióDigital. Fonts oficials de l'Ajuntament asseguren que l'home s'ha tret la vida després que la comitiva judicial arribés al pis on vivia.

Les mateixes fonts expliquen que la víctima disposava d'un informe de vulnerabilitat emès pels serveis socials de Barcelona. El jutjat, però, va emetre igualment l'ordre de desnonament per avui. Des de l'Ajuntament asseguren desconèixer els motius de la decisió del jutge.

L'home vivia sol i no havia pogut pagar el lloguer de l'habitatge des del juny del 2020. El jutge havia ordenat el desnonament tot i que la moratòria estatal de desallotjaments continua en vigor i no caducarà fins al 9 d'agost.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha informat que el propietari de l'immoble és un particular i que la demanda es tramitava al jutjat de primera instància 3 de Barcelona. L'home havia sol·licitat al febrer justícia gratuïta i el TSJC assegura que la víctima no va "complimentar" la fitxa per indicar si necessitava ajuda de serveis socials.

"Això implica que el jutjat no disposi d'autorització per traslladar als serveis socials informació sobre el procediment" defensen des del tribunal. L'home, però, estava sota seguiment dels serveis socials de l'Ajuntament de Barcelona.

El TSJC justifica que el desnonament tirés endavant malgrat l'informe presentat pels serveis socials. "Les circumstàncies que allà es recullen no són les que regula el Real Decret com a vulnerabilitat que permeti la suspensió del llançament", diuen en relació a la moratòria estatal.
Arxivat a