Alba Vergés i Oriol Lladó, nous vicesecretaris generals d'ERC

Els republicans, que ratificaran els canvis en el consell nacional d'aquest dissabte, reforcen l'àrea de coordinació municipal i creen la secretaria antirepressiva

Pere Aragonès i Alba Vergés.
Pere Aragonès i Alba Vergés. | ACN
14 de juny del 2021
Actualitzat a les 20:01h
ERC renova l'executiva després de la conformació del nou executiu i nomena Alba Vergés -que també serà vicepresidenta del Parlament- i Oriol Lladó com a nous vicesecretaris generals de la formació. El partit explica en un comunicat que renova l'equip directiu amb la mirada posada en les eleccions municipals del 2023. La proposta haurà de ser ratificada pel consell nacional del partit, que se celebrarà aquest dissabte.

Vergés és proposada com a nova vicesecretària general de Partit Obert, càrrec que fins ara ocupava Isaac Peraire, nou director de l'Agència Catalana de Residus. Per la seva banda, l'exregidor de l'Ajuntament de Badalona, Oriol Lladó -que fa uns mesos va abandonar el consistori per discrepàncies amb la direcció municipal del partit-, és l'aposta de l'executiva per rellevar Sergi Sabrià en el càrrec de vicesecretari general de Comunicació i Estratègia. Sabrià ocupa ara el càrrec de director de l'Oficina del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

El partit també proposa incorporar una secretaria de coordinació de política supramunicipal, que liderarà l'exdiputada al Congrés, Laia Cañigueral, i una de Política Municipal i projectes transversals, que anirà a càrrec de l'exdelegada del Govern a la Catalunya central, Alba Camps. La nova secretaria de Coordinació Municipal i Ciutats Grans l'encapçalarà Oriol López, regidor de Mollet del Vallès.

Anna Simó, exmembre de la mesa del Parlament, és la proposta republicana per ser la nova secretària d'Educació, Cultura i Esports, en substitució de l'actual consellera de Cultura, Natàlia Garriga. El diputat i exconseller d'Afers Socials, Treball i Famílies, Chakir el Homrani, estarà al capdavant de la nova secretaria de Política de Treball.

Una secretaria "antirepressiva"
Els republicans, en el marc d'aquests canvis, crearan una secretaria per "fer front a la incessant repressió de l'estat espanyol", segons explica el comunicat, i la batejarà amb el nom de Coordinació Estratègica Antirepressiva. Serà liderada per Cristina Gómez, actual secretària de Coordinació Municipal.

Aquestes modificacions proposades per l'executiva dels republicans és possible gràcies a la modificació dels estatuts feta en l'últim congrés nacional del partit, un canvi que permet a la nova executiva passar de 22 a 26 representants, i segons afirmen des de la formació, "seguir enfortint l'organització".