Salut defensa retirar la mascareta en exteriors

El conseller Argimon diu que si depengués de la Generalitat ja seria així i demana al govern espanyol que ho apliqui

La mascareta podria deixar de ser obligatòria
La mascareta podria deixar de ser obligatòria | Josep M Montaner
14 de juny del 2021
Actualitzat el 15 de juny a les 11:36h
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, s'ha mostrat partidari que la mascareta deixi de ser obligatòria en espais exteriors. "En determinades condicions", ha matisat el conseller, després de recordar que Catalunya va ser el primer territori que va introduir l'obligatorietat de la mascareta a la via pública, fa pràcticament un any, i que després s'hi van anar afegint altres comunitats autònomes. Per això, ha indicat, ara cal modificar el decret que en regula l'obligatorietat.

"Anar pel carrer sol, amb la bombolla o en grups petits sense mascareta, seria perfecte, normal", ha afirmat Argimon, que també ha dit que "hem de normalitzar a poc a poc, sense oblidar que la pandèmia no ha acabat". Les noves variants, especialment la Delta, és l'amenaça que més preocupa en aquests moments a Salut: "És el que ens pot tòrcer el camí".

Així, el conseller ha demanat responsabilitat per a la celebració de Sant Joan, la primera en què l'oci nocturn pot obrir després de molts mesos. Això no obstant, Argimon ha admès que la celebració no és el que més li preocupa, sinó l'expansió de la variant Delta i d'altres que puguin escapar de la vacuna.

El conseller també s'ha mostrat favorable de prioritzar la vacunació dels estudiants Erasmus abans que marxin al seu destí: "Em sembla millor vacunar un estudiant d'Erasmus que la selecció espanyola".