Cristina Ferrando, nova jutgessa degana de Barcelona

La magistrada del jutjat d'instrucció 14 s'imposa a Eva Maria Atarés i Antònia Coscollola a les eleccions

Cristina Ferrando, nova jutgessa degana de Barcelona
Cristina Ferrando, nova jutgessa degana de Barcelona | TSJC
14 de juny del 2021
Actualitzat a les 14:02h
La magistrada Cristina Ferrando Montalvá, de 52 anys, serà la nova jutgessa degana dels jutjats de Barcelona després de guanyar les eleccions que s'han celebrat aquest dilluns a la Ciutat de la Justícia. Ferrando, que és la magistrada del jutjat d'instrucció 14, s'ha imposat a les altres dues candidates, Eva Maria Atarés, del jutjat de primera instància 51, i Antònia Coscollola, d'instrucció 24. En la votació hi han participat 137 magistrat dels òrgans unipersonals de Barcelona i jutges d'adscripció territorials en funcions de substitució. 

Ferrando no ha pogut guanyar en primera volta perquè no ha arribat a les 3/5 parts dels vots necessaris, 83. Els resultats en primera volta han estat 57 vots per Ferrando, 49 per Atarés i 36 per Coscollola. En segona volta, Ferrando s'ha imposat a Atarés per 71 a 59. D'aquesta manera, substituirà la magistrada Mercè Caso, que des d'avui passa a ser jutgessa degana en funcions a l'espera que es tramiti el resultat de les eleccions i es publiqui en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

La nova jutgessa degana va ingressar a la carrera judicial l'any 1998 i sempre ha exercit la seva tasca jurisdiccional a Catalunya, primer al Prat de Llobregat i, des de 2005, al jutjat d'instrucció 14 de Barcelona. Ha compaginat la feina de jutge amb l'exercici de tasques governatives: va asumir el deganat del Prat i va formar part de la sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) durant els mandats de Maria Eugènia Alegret i Miguel Ángel Gimeno

Així mateix, també ha estat assessora confidencial designada per a Catalunya pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ) en matèria d'assetjament en l'àmbit judicial i també el de delegada d'igualtat del mateix òrgan a Catalunya. És membre de l'Associació Professional de la Magistratura (APM).