La premsa comarcal analitza els reptes de futur i reforça vincles

"El 9 Nou.cat", millor publicació digital del 2020 i la revista "El Ter", reconeguda pels seus 25 anys

13a convenció Premsa Comarcal a Barcelona, el juny del 2021
13a convenció Premsa Comarcal a Barcelona, el juny del 2021 | ACN
14 de juny del 2021
Actualitzat a les 12:51h
L'Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) ha celebrat aquest dissabte la 13a Convenció de la Premsa Comarcal. Després que el 2020 la trobada s'hagués de fer de forma virtual, enguany s'han analitzat els reptes d'informar abans i ara a l'Hotel Comtes de Barcelona.

La periodista Rosa Maria Calaf ha fet una ponència sobre aquests reptes alhora que un repàs a la seva dilatada trajectòria. A la cita també hi ha participat l'escriptor Martí Gironell, que el 2018 va guanyar el Premi Ramon Llull amb La força d'un destí, amb la ponència "De la realitat més propera a la ficció històrica: una trajectòria de novel·la". 

La trobada ha coincidit amb la 39a assemblea de l'ACPC i els editors de la premsa comarcal han aprofitat per intercanviar opinions i reforçar els vincles entre els seus mitjans. Durant la convenció també s'ha presentat el treball guanyador del 10è Premi de Recerca Universitària Premsa Comarcal: De premsa de proximitat a mitjans multimèdia, camí cap al transmèdia? Anàlisi i proposta de l'adaptació dels mitjans de l'ACPC a les dinàmiques digitals

Durant la jornada, l'entitat va lliurar el guardó a millor publicació digital de l'any 2020 a el9nou.cat, el portal digital del grup El 9 Nou. Els altres dos finalistes en la categoria de digitals van ser La Mira i El 3 de 8. D'altra banda, i com és habitual en les assemblees anuals, també es va reconèixer la revista de Manlleu El Ter pel seu 25è aniversari.