El candidat de Pedro Sánchez s'imposa a Susana Díaz a les primàries del PSOE andalús

L'alcalde de Sevilla, Juan Espadas, serà el candidat dels socialistes a la Junta d'Andalusia amb l'objectiu de recuperar el feu

Juan Espadas, president del PSOE andalús
Juan Espadas, president del PSOE andalús | Europa Press
13 de juny del 2021
Actualitzat a les 21:43h
L'alcalde de Sevilla, Juan Espadas, ha guanyat les primàries del PSOE andalús en imposar-se a l'actual líder, Susana Díaz. Així, el candidat de Sánchez serà el pròxim líder del PSOE a la Junta d'Andalusia, sense necessitat de segona volta en les primàries, ja que ha obtingut un 55% dels vots, per sobre del 38% de Susana Díaz.

La victòria d'Espadas provoca un canvi al panorama polític de la regió, on Díaz ha estat cap dels socialistes durant vuit anys i va dirigir la comunitat entre el 2013 i el 2019. A més, Espadas té l'objectiu principal d'intentar recuperar el feu que el PSOE sempre havia tingut a Andalusia, després que PP i Vox guanyessin les eleccions del 2019.

El triomf enforteix també Pedro Sánchez. El president del govern espanyol demostra així que la seva importància sobre la militància es manté a la principal federació socialista, amb més de 45.000 militants. Un ascendent que  tot i defensar obertament els indults als presos polítics durant les darreres setmanes. 

Just aquest 13 de juny es va marcar com a data clau perquè d'ara en endavant el Consell de Ministres decideixi quan concedir la mesura de gràcia als presos. A més, la victòria del candidat de Sánchez arriba el mateix dia que la punxada de la concentració de la ultradreta a Colón contra els indults