Colau acusa el PSOE d'actuar com el PP amb la regulació de lloguers

L'alcaldessa de Barcelona qualifica d'"inconcebible" que el govern espanyol recorri al Tribunal Constitucional

Ada Colau, en una imatge d'arxiu
Ada Colau, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
Andreu Merino
10 de juny del 2021
Actualitzat a les 14:27h
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lamentat la intenció del govern espanyol de presentar un recurs al Tribunal Constitucional (TC) per impugnar la llei de regulació de lloguers catalana. Colau ha centrat les seves crítiques en el PSOE, a qui ha acusat de "repetir l'estratègia del PP", que ja va recórrer a l'alt tribunal.

Colau ha qualificat d'"inconcebible" la possibilitat que el PSOE faci el mateix, després que aquest dimecres el ministre de Política Territorial, Miquel Iceta, ho insinués al Congrés i fonts del ministeri hagin confirmat que es presentarà el recurs al TC en funció de com avancin les converses amb la Generalitat.

El govern espanyol considera que la normativa podria vulnerar la Constitució, mentre que el Govern defensa que la llei s'articula a partir del dret civil català i, per tant, no envaeix competències estatals.

L'alcaldessa ha sortit al pas de la polèmica durant una visita a un centre d'atenció a la salut mentals dels joves a Barcelona. Estava acompanyada de la ministra de Drets Socials, Ione Belarra (Podem), que ha centrat la seva intervenció en la voluntat d'arribar a un acord amb el PSOE sobre la llei d'habitatge estatal, que acumula quatre mesos de demora.

"No tindria sentit invertir recursos a invalidar el que ja est funcionant a Catalunya i que no ha provocat problemes sinó tot el contrari", ha insistit Colau. Gairebé nou mesos després de la seva entrada en vigor, les dades avalen l'èxit de la regulació de lloguers. Als municipis on s'aplica, els preus han baixat sense alterar l'oferta, rebatent els arguments del sector immobiliari contra la mesura.
Arxivat a