Sanitat deixa en mans de la Generalitat fins a quina hora poden obrir les discoteques

El Ministeri recula en la imposició d'un horari per a l'oci nocturn i només aprova recomanacions

Activitat a dins d'un bar musical
Activitat a dins d'un bar musical | ACN
09 de juny del 2021
Actualitzat el 10 de juny a les 6:28h
El Ministeri de Sanitat fa marxa enrere en el semàfor d'obligat compliment sobre la reobertura de l'oci nocturn. El consell interterritorial de Salut ha deixat aquest dimecres  en mans de les comunitats els horaris de les discoteques, després que autonomies com ara Madrid o Andalusia rebutgessin aplicar les mesures proposades per Sanitat.

Ara Sanitat i les autonomies han acordat per unanimitat -sense la participació del País Basc- la recomanació que les discoteques puguin obrir fins a les dues de la matinada, una hora límit que es podrà ampliar segons l'evolució de l'epidèmia de la Covid-19. Cada autonomia podrà decidir si amplia l'horari, segons la seva situació epidemiològica.

"El fet que siguin només recomanacions no implica que s'obrirà tot, sinó que seran les comunitats autònomes, en funció de la seva situació, les que decideixin les restriccions concretes", ha explicat la ministra, Carolina Darias. 

El Ministeri també ha decidit suprimir del Butlletí Oficial de l'Estat les restriccions a l'hostaleria que va aprovar la setmana passada. Es fixava un límit de sis persones per taula, un aforament màxim del 50% i tancament a tot estirar a la una de la matinada. Ara les autonomies tindran via lliure per flexibilitzar les mesures a l'hostaleria segons com evolucionin les dades sanitàries.