Una barreja de dos medicaments podria curar la Covid-19

Una investigació de la Tokyo University of Science conclou que la combinació del nelfinavir i la cefarantina aturen la reproducció cel·lular del virus i no permet que entri a l'organisme humà

Els dos medicaments poden ser claus a l'hora de curar la Covid-19
Els dos medicaments poden ser claus a l'hora de curar la Covid-19 | Europa Press
09 de juny del 2021
Actualitzat a les 20:05h
Bones notícies sobre la lluita contra la Covid-19 i els efectes de la malaltia. Una investigació de la Tokyo University of Science assegura que la combinació de dos medicaments pot ser molt efectiva a l'hora de curar la malaltia de les persones infectades. La cefarantina -un antiinflamatori i antineoplàstic compost per espècies concrets d'Stephania, una planta- i el nelfinavir -un antiretroviral utilitzat en el combat contra el virus del VIH- poden ser molt efectius contra la Covid-19, segons l'estudi de la TUS. 

Encara que els experiments duts a terme a l'estudi són preliminars, aquesta descoberta conjunta entre els investigadors japonesos, del Regne Unit i els Estats Units pot ser una primera pedra per a un tractament segur i efectiu per curar pacients greus del coronavirus. Què fan cadascun d'aquests medicaments, de manera concreta, per ser tan efectius contra la Covid-19?

La cefarantina inhibeix l’entrada del virus a les cèl·lules evitant que el SARs-CoV2 s'uneixi a una proteïna de la membrana cel·lular, que utilitza com a porta d’entrada. Per la seva banda, el nelfinavir treballa per evitar que el virus es repliqui a l’interior de la cèl·lula, inhibint una proteïna de la qual el virus depèn per a la seva replicació. Els mateixos creadors de l'estudi es mostren moderadament satisfets, assegurant que encara queden més proves per a dur a terme i així certificar la funcionalitat completa del tractament.

Tot i això, la investigació iniciada pel doctor Hirofumi Ohashi -un dels viròlegs de més prestigi del Japó a nivell acadèmic- i liderada pel doctor Koichi Watashi -és el director de la Divisió de Desenvolupament de Medicaments, Centre de Recerca per al Desenvolupament de Medicaments i Vacunes de la TUS- considera que aquesta troballa obre les portes a seguir testant diversos fàrmacs, sigui combinats o no, que ajudin a combatre el coronavirus en pacients de gravetat.

La Tokyo University of Science és una institució acadèmica d'alt prestigi al món. És l'única universitat privada del Japó que ha obtingut un premi Nobel i l'única universitat privada d'Àsia que ha obtingut diversos premis Nobel en l'àmbit de les ciències naturals.