Les platges de Barcelona obriran per Sant Joan, però no a tota l'àrea metropolitana

El litoral de la capital catalana tindrà controls d'accés i un límit d'aforament per evitar grans aglomeracion

La revetlla de Sant Joan
La revetlla de Sant Joan | Cedida
11 de juny del 2021
Actualitzat el 15 de juny a les 17:30h
Celebrar la revetlla de Sant Joan a la platja serà possible aquest any Barcelonai moltes ciutats metropolitanes. La nit del 23 al 24 de juny estaran obertes les platges, segons han explicat el tinent d'alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, i el regidor d'Emergència Ecològica, Eloi Badia, després de reunir-se amb consistoris dels altres municipis.

L'opció de tancar les platges, ha dit Batlle, "difícilment era viable" i Badia ha afegit que tots els ajuntaments metropolitans coincideixen que permetre l'accés a tot el litoral permetrà "obrir el màxim d'espai possible" per evitar aglomeracions, tal com recomana Protecció Civil. 

A més de Barcelona, obriran les platges El Prat, Badalona i Sant Adrià de Besòs. "El nostre missatge és celebrar una revetlla en les millors condicions i amb una ocupació racional de l'espai públic", ha defensat Batlle.

En el cas de Castelldefels i Gavà, els consistoris han anunciat que les platges estaran tancades i no es podrà accedir a la sorra, tot i que es permetrà l'accés als xiringuitos. Així, els clients podran accedir als establiments en la franja horària permesa i respectant-ne els aforaments. Gavà, a més, aplicarà també aquestes mesures durant la revetlla de Sant Pere i la festa major.

Viladecans i Vilanova i la Geltrú també han decidit tancar les seves platges durant la nit de la revetlla. Ambdós consistoris consideren que no s'hi podrà garantir la seguretat dels assistents. Queda per saber què farà Sitges, que ara per ara no s'ha pronunciat, just al mig entre Vilanova i Castelldefels.

A la capital catalana, on el regidor ha argumentat que cal recuperar "certa normalitat" en l'ús de l'espai públic, hi haurà controls d'accés perquè l'ocupació de les platges es faci "de manera ordenada", segons ha apuntat el responsable de Seguretat de l'Ajuntament.

Sense alcohol ni aparells musicals
A Barcelona un dispositiu de la Guàrdia Urbana desplegat des de primera hora de la tarda prohibirà entrar a les platges amb alcohol, tendes de campanya o aparells musicals. També hi haurà control d'accés per l'aforament, com ja es fa de dia. A més, es restringirà molt l'accés de vehicles, si bé el dispositiu encara s'ha "d'afinar", segons el responsable municipal.